Raatopaikka – Terrorisaatio EP (2016)

[three_fourth]

Heti ensi kättelyyn on pakko antaa propsit bändille vekkulista nimestä. Raatopaikka saattaa nimenä kuulostaa 90-luvun punk-bändiltä, jolloin kaikkien genren bändien nimessä piti olla se A-kirjain, koska anarkismin symboli. Apulanta katuu edelleenkin tätä päätöstä. Tuusulan raatopojat kuitenkin soittavat pirullisen jykevää death metalia ja nuoresta iästään huolimatta (tälle sedälle 21-vuotias on vielä angstissa rypevä teini…) tekevät sen ammattilaisen elkein.

‘Terrorisaatio’ on vasta toinen demo tälle vuonna 2015 perustetulle nelikolle, mutta se ei vauhtia hidasta. Terrorisointi alkaa hieman muuta materiaalia melodisemmalla nimikkobiisillä, jonka laulaja Joonas ärjyy komeasti läpi. ‘Kaaos-PahanValta’ taasen pistää infernaalisen mäiskeen päälle ja biisin kitaratyöskentely on komean slayermäistä. Zibale viedään myös melkoisen nopeasti loppuun asti, bändi ei turhia kursaile eikä jää vatvomaan turhanpäiväisiä asioita. ‘Kalma Kansan Korjaa’ saattaa viitata akronyyminä eräisiin kummitusasuisiin heeboihin, paha sanoa, koska lyriikoita en päässyt lukemaan. Biisi kuitenkin on kaikeassa nopeudessaan röyhkeä ja intensiivinen. Välillä on vaikea uskoa, että Raatopaikan jäbät ovat aloittaneet aktiivisen kautensa vasta viime vuonna. ‘Parabellum’ viittaa tietenkin saksalaisen aseteollisuuden tuotoksiin ja kappale kaikessa yksinkertaisuudessaan uppoaa, kuin terrori-isku mediaan.

EP:n päättää melkoinen raato ‘Skörde skorde’, jonka olisi voinut jättää mädäntymään.

Bändi nakuttaa hyvin yhteen ja on nostettava hattua EP:n tasosta, jonka rattikset ovat äänittäneet, miksanneet ja masteroineet omatoimisesti. Esitekirjeessä ei mainittu EP:n levynkannen suunnittelijaa, mutta veikkaisin sen olevan myös bändin omaa käsialaa. Raatopaikka on yksi niistä lukuisista bändeistä, joista saatamme vielä hyvin kuulla tulevaisuudessa. Se tarvitsee vain vielä hieman työtä ja tuuria! Onnea matkaan!

3 / 5

Pete Alander[/three_fourth] [one_fourth_last]

raatopaikka - terrorisaatio 2016

  1. Terrorisaatio
  2. Kaaos – Pahan Valta
  3. Kalma Kansan Korjaa
  4. Parabellum
  5. Skörde Skorde (bonari)[/one_fourth_last]