Purple Night: PSOF 20-vuotisjuhla Helsingin Gloriassa 6.10.2018

Tiedote 17.9.2018

Lauantaina 6.10.2018 Purple Night tekee kunniaa sekä itselleen, että – todelliselle rockin jättiläiselle – 50-vuotiaalle Deep Purplelle ja Rainbow-yhtyeelle, jolloin vietetään yhdistyksen 20-vuotisjuhlia. Vuorossa on yhdeksäs Purple Night-tapahtuma.

Perfect Strangers of Finland PSOF ry on perustettu Helsingissä vuonna 1998 ja on Deep Purplen managementin Thames Talent Ltd:n hyväksymä Suomen ainoa virallinen Deep Purple-fanklubi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää Deep Purple -yhtyeen musiikin harrastusta Suomessa. Deep Purplen ohella annamme tilaa myös muille laajaan DP-sukupuuhun kuuluville bändeille ja projekteille, kuten Rainbow, Blackmore’s Night, Whitesnake, Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Graham Bonnet, Doogie White ym. Sukupuuhun katsomme kuuluviksi emobändin Deep Purplen lisäksi kaikkien Deep Purplessa soittaneiden muusikoiden muut bändit ja projektit. Eli oikeastaan voidaan jo puhua ”Deep Purple -viidakosta”. Emobändi Deep Purple ja sen sukupuun jäsenet suhtautuvat meihin erittäin positiivisesti, niinpä olemme päässeet tapaamaan heitä useamman kerran näiden kaikkien vuosien aikana.

Yhdistyksellä on kaikkina näinä vuosina ollut Purple Night-tapahtumissa punaisena lankana tarjota esiintymismahdollisuudet lukuisalle määrälle enemmän tai vähemmän ammatikseen soittaville muusikoille ja muusikonaluille. Kaiken kaikkiaan vuosien varrella tapahtumissa on esiintynyt toista sataa artistia. Muutamia nimekkäämpiä mainitaksemme ovat esim. Doogie White (ex. Rainbow-solisti), Nikolo Kotzev, Johnnie Bolin, Anssi Kela, Timo Kotipelto, Tipe Johnsson, Erja Lyytinen, Mikko Rintanen, Jukka ”Jay” Lewis ja paljon lahjakkaita muusikoita. Lisäksi oman yhdistyksemme muusikoita ovat esiintyneet tapahtumissamme runsain joukoin. Muusikkokaarti on ollut aina erinomaista tasoa ja eri teemojen kautta on ollut mahdollisuus tuoda ohjelmistoon myös vähemmän tunnettua tuotantoa.

Sekä Deep Purple ja PSOF ry ovat saavuttaneet merkittävän merkkipaalun, jolloin on aika muistella menneitä. Tänä vuonna on yhdistyksen perustamisen 20-vuotisjuhlan lisäksi Deep Purplen perustamisen 50-vuotisjuhla.

Tämän kunniaksi käymme illan aikana läpi heidän musiikkituotantoaan koko olemassaolon aikakaudelta, eli ”From the Beginning to Infinity”. Eli ilta on tavallaan ”Maraton Deep Purple-viidakossa, jolloin samalla kurkistamme viidakossa olevaan helmiarkkuun”.

Illan PSOF-housebändien erinomaiset muusikot luovat solisteille Jukka ”Jay” Lewis, Rafael Castillo, Andrea Brosio, Peter James Goodman, Anssi Stenberg ja Johan Mattjus upeat puitteet esittää ja tulkita monelle niin rakasta Deep Purple-musiikkia.Illan aikana myös muut mahdollisesti vierailevat muusikot kunnioittavat Deep Purplen musiikkia. Aiemmista tapahtumistamme tuttu musiikin monivirtuoosi Petteri Hirvanen toimii illan musiikillisena johtajana.

Illan toinen musiikillinen anti on Rainbow Shakers Oulusta. He toimivat vuonna 2016 Joe Lynn Turnerin taustayhtyeenä Puolangan Lankafesteillä, jonka kokoonpanossa solistina oleva Jukka Nummi on myös monelle tuttu useasta aiemmasta Purple Night-tapahtumista. Kitaristi Mauri Savolainen ja basisti Petteri Gullsten ovat myös tuttuja aiemmista tapahtumistamme. Rainbow Shakers taustalaulajineen tulkitsevat illan aikana kunnioitettavalla tavalla sekä hittejä että helmiä Rainbow-yhtyeen tuotannosta.

Muutokset esiintyjälistaan voivat olla mahdollisia.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

If you like music, you like Deep Purple!?

PSOF-hallitus

http//www.psof.fi

Purple Night 2018, Gloria Helsinki
Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00
Liput ovelta 20 €, mikäli jäljellä.
Myynti loppuu 6.10.2018 19:00.

Liput: https://www.tiketti.fi/Purple-Night-2018-Tribute-to-Deep-Purple-and-Rainbow-GLORIA-lippuja/57088

Kuva: Hannu Juutilainen
Video: Esa Kankaala

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here