Oppressive – Seeds of Hate (2015) EP

[three_fourth]Oululainen thrash-poppoo Oppressive on kyhännyt lyhyehkön historiansa aikana kolme lyhytjulkaisua, joista nyt arviointivuorossa on viimeisin, kuluvan vuoden alkupuolella julkaistu EP ”Seeds of Hate”. Kyseisellä äänitteellä yhtye on ensimmäistä kertaa turvautunut ulkopuoliseen äänitysapuun ja thrash-yhtyeeksi tunnustautuva Oppressive kertoo sotkevansa mukaan myös vaikutteita mm. death metallista.

EP omaa ensitahdeista lähtien mukavan aggressiivisen energian, jota pätevä soundimaailma myöskin tukee. Ensimmäisenä rähinöity nimikkoraita ei tarjoile mitään järisyttävän innovatiivista otetta mitä tulee thrash/death-musiikin antiin, mutta on tiukasti soitettu ja muuten ihan uskottavaa kamaa. Samaa uskottavuutta läpi linjan kantavan julkaisun parhaimmistoa on vahvasti Exoduksen makuinen ”Die Tomorrow” muiden kappaleiden haaliessa vaikutteita mm. Deathchainista, Children of Bodomista ja Slayerista.

”Seeds of Hate” on soitannollisesti ja tuotannollisesti hyvällä tasolla, mutta biisit eivät omaa tarvittavaa intensiteettiä tempaistakseen kuulijan mukaansa. Oppressive pyrkii tarjoilemaan mikstuuraansa suoraviivaista paahtoa ja rytmikästä junttausta, mutta ei onnistu saamaan siihen kaivattua, koukuttavaa dynamiikkaa. Fiilistä syö myös jotkut EP:n puhki kulutetut riffit, joiden sijaan kuulisi mieluusti jotakin vähän tuoreempaa.

Oppressive on ”Seeds of Haten” myötä soitannollisesti valmista kamaa ja tasapaksun materiaalin esittämiseenkin on saatu mukava aggressiivisuus. Kunhan musiikillista keitosta jalostetaan oikeaan suuntaan, on Oppressivella varmasti hyvä tulevaisuus thrash-metallin rintamalla.

3/5

Tore Pedersen

Oppressive Facebookissa:

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
oppressive
Seeds of Hate
Die Tomorrow
The Parasite
Song of Death
Warfare for the Last Rites
[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here