Old Wolf – Faustian Mass (2018)

Yhdysvalloista kotoisin oleva perinteisen heavy metalin uuden aallon lähettiläs Old Wolf tarjoili debyyttitäyspitkänsä tammikuussa. Vuosikymmenen alkupuolella perustettu yhtye julkaisi varsin lupaavan bändin nimeä kantavan demon vuonna 2015 ja nyt on vuorossa ensimmäinen albumi ”Faustian Mass”.

Kitaristi Jacob Wilsonin ja laulaja Ric Langfordin johtama kokoonpano on selvästi kuunnellut Iron Maidenia, Black Sabbathia, Saxonia sekä muita vanhan liiton sankareita. Etenkin Paul Di’Annon aikaisen Maidenin vaikutus on vahvasti läsnä useassa biisissä. Somersetin kaupungista ponnistavalla viisikolla on kuitenkin oma juttunsa musiikissaan, eikä suoraan kopiointiin olla lähdetty.

”Old Wolf” -demoon verrattuna eteenpäin on menty parissa vuodessa paljon, sillä bändi kuulostaa selvästi valmiimmalta. Kappaleita on hiottu huolella ja erityisesti laulaja Langfordin ilmaisu on ottanut isoja askelia eteenpäin. Demo sisälsi kolme biisiä, jotka kaikki on kelpuutettu mukaan myös debyytille uudelleen käsiteltyinä.

Albumia kuunnellessa ensimmäinen huomio keskittyy biisimateriaalin tasaisuuteen, jollaista harvemmin ensimmäisellä levyllä kuulee. Tässä tapauksessa tasaisuudella ei tarkoiteta tasapaksua suoritusta, vaan kappaleiden taso on ihailtavan hyvä alusta loppuun ja bändin yhteispeli on onnistunut studiossa mallikkaasti. Old Wolf tarjoaa varsin miellyttävän kuuntelukokemuksen sävellystensä parissa.

Levy käynnistyy hyvin 1980-lukuisella, pahaenteisellä puhepätkällä josta siirrytään suoraan aivan levyn parhaimmistoon kuuluvaan ”Executioner´s Hymniin”. Tanakalla riffitulella palava biisi toimii kuin Lada talvella ja kertosäe saa viimeistään kuulijan mukaansa. Muista biiseistä parhaiten iskee ”Divine Heretic”, joka tarjoilee hieman hitaampaa tempoa ja kappaleen intro voisi hyvin olla peräisin 1980-luvun alun Maidenin levyiltä.

Albumin nimibiisi rynnistää eteenpäin raskaalla laukkakompilla ja akustisella introlla alkava yhtyeen nimikappale lyö lisää bensaa liekkeihin päästyään rouhivan riffin voimin vauhtiin. Levyn lopulta esiin nousee vielä erityisesti päätösveto ”Howl”, joka omaa mukavasti tarttumapintaa ja on hieno päätös albumille.

Hyvän biisimateriaalin lisäksi kitaristikaksikon Jacob Wilson/Jerome Peters suoritus on ehdottomasti huomionarvoinen. Herrat ovat löytäneet loistavan kemian ja tarjolla on komeita sooloja sekä kitaramelodioita pitkin albumia.

”Faustian Mass” on debyytiksi kypsän ja valmiin kuuloinen albumi, jolla bändi onnistuu vakuuttamaan. Levystä on myös onnistuttu kasaamaan vahva kokonaisuus ilman täytebiisejä. Potentiaalia siis löytyy ja seuraavalla kerralla näiltä ”vanhoilta canis lupuksilta” voikin jo odottaa paljon.

8-/10

Miika Manninen

1. Beyond The Void
2. Executioner’s Hymn
3. Divine Heretic
4. Trail Of Tears
5. Faustian Mass
6. Old Wolf
7. The Wisdom Of The Black Flame
8. Your Keeper
9. Gail
10. Howl

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here