Oblivision – Dawn EP (2017)

Reilun vuoden historian omaava lappeenrantalainen Oblivision tarjoilee varman oloisesti 20 minuuttia melodista metallia ensimmäisellä EP:llään. Neljällä kappaleella ja tavallista pidemmällä kestoajalla on odotettavissa kattava katsaus yhtyeen taitoihin. Kokemusta jäsenistöllä on muutamista muistakin kokoonpanoista, joten asetelma laadun osalta on kohdallaan.

Anssi Kipon tutun laadukas tuotanto saattelee Oblivisionia eteenpäin ja soundipuolelta on vaikea löytää moittimisen sanaa. Levyllä on unenomainen tunnelma ja kuuntelija uppoutuu kuin huomaamatta sisään sovituksiin. Peruslinja kappaleissa ei ole erityisen raskas musiikin liikkuessa satunnaisista metallihetkistä sulavasti hard rockin puolelle lievät progressiiviset vaikutteet säilyttäen. Yhtye on tehnyt jokaisesta EP:n kappaleesta myös lyriikkavideot, joiden läpi katsomista voi suositella, sillä biisien tarinat tuntuvat avaavan musiikkia vielä paremmin.

Materiaalin tasainen laadukkuus tarkoittaa myös sitä, ettei varsinaista muiden yli nousevaa kappaletta ole myöskään tarjolla. ”On This Ground” herättää aluksi raskaalla alkuriffillään, mutta pian siirrytään takaisin melodisempaan tunnelmointiin. Vokalisti Mikko Koponen (Deadlight) hoitaa tonttinsa jo toisesta yhtyeestään tutulla monipuolisella otteella ja kitaristikaksikko on myös tehtäviensä tasalla. ”On This Groundin” perusteella hieman voimakkaampaa revittelyä olisi ollut syytä ripotella muuallekin. Lahjakkuutta miehistöllä riittää ja ilman turhaa sooloilua yhteensoitto kuulostaa parhaimmillaan juuri tältä.

Oblivision onnistuu ”Dawnilla” luomaan aamunsarastuksen tunnelman, vaikka tiettyä särmikkyyttä ja vielä erottuvampaa ulosantia jää väkisin kaipaamaan. Jatkossa enemmän painostavuutta ja vähemmän sulounia, niin paketti on jo erinomaisesti kasassa.

3+/5

Ville Krannila

1.Persist To Exist
2.Here And After
3.On This Ground
4.We’ve Come So Far

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here