Northern Genocide – Planet Asylum EP (2015)

[three_fourth]Northern Genocide on lahtelainen viisikko, joka julkaisi viime vuoden loppupuolella EP:nsä ”Planet Asylum”. Kiekko sisältää viisi kappaletta tiivistunnelmaista industrial metallia. Vaikkakin kyseisestä genrestä uusia bändejä nousee kohtuullisen tiheästi, niin harva kuitenkaan saa sanomaansa suuren kansan tietoisuuteen. On mukava huomata, että ”Planet Asylum” tarjoilee mukavan lisän tuohon genreen. Musiikillisesti EP:tä voisi tarjota esimerkiksi The Kovenantin, uudemman Dimmu Borgirin ja jopa Children of Bodomin musiikin ystäville.

EP:n avaava ”Supernova” on päätynyt myös katseltavaan muotoon ja lupailee kuuntelijalle suuria. Laulaja Tommi Salosen suoritus on nostettava jalustalle, mies omaa uskomattoman varman ja selkeän ulosannin. Sanoitukset myös mielestäni sopivat hyvin genreen ja kappaleiden musiikilliseen tunnelmaan. Kakkosraita ”Soul Overload” jatkaa edellä lupailtua meininkiä. Vaikkakin pimputukset niiden ilmestyessä muutamaan otteeseen kappaleen alussa ja kuluessa alkavatkin ärsyttää, on kyseessä kuitenkin vahva suoritus erottuen siitä kuuluisasta massasta. Esiin nousee vielä EP:n päätösraita ”Tartaros,” joka on julkaisun rauhallisin ja raskain kappale. Erittäin hyvä näyttö siitä, että yhtye osaa tehdä myös laajalla skaalalla musiikkia.

Bändi on selkeästi ottanut tavoitteen onnistua tässä genressä ja tulokset ovat kuultavissa tällä EP:llä. Soundimaailma on hiottu hyvään muotoon ja mielenkiinnolla jään odottamaan täyspitkää julkaisua. Toivon mukaan sellainen on tulossa ja bändi jaksaa puskea itseään myös keikoille. Vaikkakin kappaleet toimivat ja kyseessä on todella hyvä julkaisu, niin täyspitkälle toiveissa on muutama rapalan uistimissakin tutuksi tullut koukku, koska Northern Genocidelle on mahdollisuuksia yltää suuremmankin fanikunnan tietoisuuteen.

4-/5

Jarno Kärnä


[/three_fourth] [one_fourth_last]

northerngenocide

1.Supernova
2.Soul Overload
3.Cataclysm Mankind
4.Luxuria Nocturne
5.Tartaros[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here