Nibiru Ordeal – Spacebeast EP (2015)

[three_fourth]Savon sydämestä Kuopiosta ponnistaa Nibiru Ordeal. Bändin viisi sinfonista ja mahtipontista power metal-biisiä sisältävä ”Spacebeast”-EP julkaistiin 2015, heti kohta yhdeksän vuotta bändin perustamisen jälkeen. Kiirettä ei siis ole pidetty vaan ideat ovat kypsyneet ja muhineet hyvän aikaa ennen äänityssessioita.

Ensimmäinen ajatus levyn kuuntelun jälkeen on todellakin mahtipontisuus. ”Spacebeastin” jokaista hetkeä – seesteisempääkin – alleviivaa suuruuden tuntu. Toki power metallin muotokieleen kuuluukin tehdä hommat isosti, mutta jotenkin tuntuu, että nyt on turhankin tarkoitushakuisesti paisuteltu. Rhapsody (of Fire) tulee monissa paikoin eniten mieleen, jos jotain tiettyä vertailupohjaa pitää hakea. Jotain Kamelotiakin olen erottavinani paikka paikoin, ehkä vokalisti Pelle K:n Roy Khanmaisen äänentuotannon vuoksi. Kosketinsoittimet ja orkestraatiot ottavat musiikista ylivallan ja sinällään komeat kitarakuviot jäävät hiukan lapsipuolen asemaan. Tätä ei tietenkään pidä ottaa negatiivisena arvosteluna sinällään, koska totta kai bändi on tehdessään tiennyt mitä tekee ja lopputulos on varmasti halutunlainen. Omaa korvaa vaan suureellinen maalailu alkaa hiukan puuduttaa pitemmän päälle.

Biisit sinällään ovat erittäin päteviä ja soitto ammattitaitoista. Tuplabassarit tykittävät, kosketinsoittimet maalailevat sekä lurittelevat ja kitarakin saa roolia varsinkin sooloissa. Laulaja Pelle K. (norjalainen Per Fredrik Åsly) on mitat täyttävä ja taitava vokalisti, mutta kuitenkin ehkä hiukan väritön ja helposti massaan uppoava. Toisaalta poweriahan pitää laulaa nimenomaan korkealta ja kovaa ja sen mies kyllä tyylillä tekeekin.

Useamman kuuntelun jälkeen sain hiukan otetta ”Spacebeastin” sisällöstä ja omaksi suosikikseni nousi ”Icon 21”. Kappaleet ovat keskenään melkoisen samankaltaisia ja sen laskenkin jatkossa Nibiru Ordealin suurimmaksi kehittämisen paikaksi. Taiten ja suurella osaamistasolla tehtyä musiikkia maailmaan kyllä mahtuu, mutta se viisasten kivi, jolla erotutaan muista, Nibiru Ordealin kohdalla vielä odotuttaa löytäjäänsä.

3/5

Teemu Kuosmanen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
nibiru ordeal
Spacebeast
Icon 21
Manual To Life
Stardust
Civilization
[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here