Napalm Ted – Into a Black Ooze EP (2016)

[three_fourth]Oululainen grind / hc / punk – ryhmä Napalm Ted on tehnyt paluun uuden julkaisun merkeissä. Yhtyeen edellinen työnäyte Swallow ei ole ehtinyt edes keräämään pölyä päällensä kun uutta ep:tä työnnetään postilaatikosta alas. ”Burnt Arm” – musiikkivideolla ihastuttanut ja vihastuttanut räminäryhmä on kiristänyt selvästi ruuvejansa edellisestä ja tuloksena on huonon huumorin ja totisen tekemisen rajamailla rönsyilevä tunteenpurkaus.

Bändi on varmasti kyllästynyt lukemaan nimestään, mutta uusille tuttavuuksille kerrottakoon että mikään Napalm Deathin takalistoihin kiinnittynyt yhtye Napalm Ted ei ole. Seitsemän kappaleen ep ei pituudella pullistele, vaan biisit pidetään kasassa siellä parin minuutin nurkilla. Vaikka kappaleet ovat lyhyitä, niin niissä sattuu ja tapahtuu. Välillä tulee tunne, että biisit vedetään pikakelauksella läpi ja pistetään koko elämän tunteenkirjo peliin. Vokaaliosuudet huudetaan, öristään ja muristaan. Jollain sairaalla tavalla Napalm Ted on onnistunut sovittamaan erityyliset vokaalit hyvin yhteen.

Soittopuolella vedellään ns. täysillä ja biisien osiot vaihtuvat lennosta toiseen. Tämä tekee kappaleista aavistuksen epätasapainoisia, mutta tässä musiikkityylissä ei tunnetusti tyylipisteitä jaeta. Helvetinmoinen raivo päälle ja vedetään niin kovaa kunnes silmissä hämärtyy. Parhaiten onnistutaan kappaleissa ”Vegadeth”, ”Pig Head” sekä päätöstulituksessa nimeltä ”The Chosen”.

Napalm Ted on kahden pienjulkaisun perusteella hyvin ristiriitainen yhtye. Oma mielipiteeni on, että biiseihin pitäisi saada vieläkin lisää rasvatonta lihasmassaa. Monesti myös yksinkertainen on kaunista. Tuotanto kuntoon ja kyynärpäätaktiikalla eteenpäin niin ainakin keikoilla meno on kuin sohitussa muurahaispesässä.

3-/5

Juha Karvonen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
napalm ted
1. Born!
2. Vegadeth
3. Harlequin
4. Pig Head
5. That Teddt
6. Burnt Arm
7. The Chosen[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here