Murder Hollow – Titan EP (2015)

[three_fourth]Tamperelainen Murder Hollow tähtää suurempiin kuvioihin toisella omakustanteellaan “Titan.” Bändin musiikissa kaikuu perinteinen doom metalli Cathedralin, Troublen ja varhaisen Paradise Lostin tapaan. Biiseissä on samaan aikaan mukavalla tavalla vanhahtava jopa 1970-luvulle viittaava tunnelma.

Levy ei ole helpoimmasta päästä täyttäen täyspitkän mitat 44 minuutin kestollaan. Mukana on vain neljä kappaletta. Ilmeisesti vanhoista Suomi-filmeistä puhepätkiä lainannut avausraita on pääasiallisesti 5-minuuttinen instrumentaali. Se junnaa pahiten kokonaisuudessa ja kun varsinaiset kappaleet pääsevät vauhtiin hommaan tulee selvästi enemmän juonta ja mallikkuutta. Laulaja Heikki ärjähtelee voimalla ja kuulija huomaa tempautuvansa riffittelyyn mukaan. Myös rumpali Jallun suoritusta on kehuttava, sillä miehen fillit pitävät pitkät ja polveilevat sovitukset mielenkiintoisina. Ainoastaan hitaimmissa ja rauhallisissa kohdissa 15-minuuttia kellottava ”Sacred Blood Of The Cacti” uhkaa jäädä polkemaan paikalleen. Tämä olisi korjattavissa pienellä hienosäädöllä ja esimerkiksi tuomalla taustalle monipuolisempaa väritystä jopa kosketinten muodossa.

Tuotantoa on myös pidettävä onnistuneena. Tämän kaltaista musiikkia ei  pölyllä ja mudalla voitoksi käännetä, joten oli ilo huomata soitinten erottelukyvyn olevan mainio ja soundin muutenkin kirkas sekä voimakas. Vasta kaksi vuotta aktiivisena toimineelta yhtyeeltä ”Titan” on jos ei titaaninen, niin vähintään kohtalainen saavutus. Pienellä särmien ja sovitusten hiomisella bändi varmasti pääsee eteenpäin, kokonaisuutena tässä genressä kyseessä on omakustannetasolla kuitenkin yksi viime aikojen positiivisimmista suorituksista.

3+ / 5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

murderhollowtitan2

1.The Witch
2.Titan
3.Reward Of Disbelief
4.Sacred Blood Of The Cacti[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here