Mournful Lines – Heartstrings EP (2016)

[three_fourth]
Oululainen Mournful Lines tekee paluun melankolian poluille huhtikuussa julkaistulla ”Heartstrings”-EP:llään. Laulaja/lauluntekijä/kitaristi Markus Jussilan vuonna 2013 perustama yhtye on ehtinyt julkaista yhden täyspitkänkin viime vuonna, mutta palaa nyt vahvistettuna naislaulaja Minna Niemelällä.

Heartstrings tarjoilee melko perinteistä melodista metallia/hard rockia. Puhdas laulu, raskaat kitarariffit ja maalailevat kosketinmelodiat muodostavat kaikkien neljän kappaleen ytimen. Myös viuluosia on tuotu mukaan onnistuneesti luomaan sinfonisuuden ja mahtipontisuuden tuntua. Toteutus toimii erityisen hyvin balladissa ”Two Souls, One Heart”, joka rauhallisuudestaan huolimatta pysyy yllättävän raskaana ja vain voimistuu loppuaan kohden.

Soitannollisesti vahvan EP:n heikkoudeksi muodostuu kuitenkin sen vokaalipuoli. Vaikka Niemelän panos tuo lauluun lisää syvyyttä verrattuna yhtyeen ”Beneath Lies the Sorrow”-albumiin, jää sitä viimeistä voimakkuuden silausta vieläkin kaipaamaan. Erityisesti korkeampia lauluosuuksia sisältävissä kappaleissa, kuten ”Guiding Light” ja ”Crystal Clear”, jokin ei vain osu kohdalleen. ”Crystal Clearissa” on tosin mukana myös Jaakko Tervon örinää, joka tuo kappaleeseen hieman lisämakua. Kaikissa vokaaliosuuksissa Jussilan ja Niemelän äänet eivät myöskään tunnu aivan täysin sointuvan yhteen.

Mournful Linesilla on musiikissaan paljon hyviä elementtejä, mutta ei välttämättä tarpeeksi saadakseen sen erottumaan kategoriassaan. Ainakin vokaalipuolelle yhtye tarvitsisi vielä pientä lisäpotkua, tai kenties Niemelän lauluäänen suurempaa hyödyntämistä. Toisaalta kappaleet ”Away” ja ”Two Souls, One Heart” osoittavat että bändillä on sävellys- ja melodiapuolella paljon osaamista, joten potentiaalia vahvemmaksi tulkitsijaksi kehittymiseen kyllä löytyy.

3/5

Alissa Juote


[/three_fourth]
[one_fourth_last]
mournful lines

1. Intro
2. Away
3. Two Souls, One Heart
4. Guiding Light
5. Crystal Clear[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here