Mindmaze – Resolve (2017)

Yhdysvalloista kotoisin oleva MindMaze on jäänyt niin Euroopassa, kuin myös Suomessa melkoisen tuntemattomaksi bändiksi, vaikka pennsylvanialaiset vakuuttavaa jälkeä ovatkin aikaan saaneet. MM on kiertänyt kotimaassaan mm. Saxonin sekä Armored Saintin kanssa ja siinä sivussa julkaisseet kaksi studioalbumia ja yhden EP:n.

Tuore ”Resolve” on bändin kolmas täyspitkä, joka eroaa kahdesta edeltäjästään (”Mask of Lies” 2013 ja ”Back From the Edge” 2014) hieman, sillä uusin näyttö on konseptialbumi. Tyylillisesti bändi veivaa proge-sävytteistä melodista power metalia kerrassaan loistavalla naisvokalistilla. Vaikutteita on haettu laajalti ja biiseistä voi kuulla hyvinkin esim. Dream Theaterin, Iron Maidenin, Queensrÿchen ja Fates Warningin vaikutukset. Aiemmista levyistä kumpainenkin on onnistunut mallikkaasti ja kolmosalbumia ehdittiinkin jo hieman odotella yhtyeen kypsytellessä uutta julkaisua kaikessa rauhassa.

”Resolve” starttaa ”Reverie”-nimisellä instrumentaalilla, jonka jälkeen lähdetään liikkeelle bändille ominaisilla keinoilla ja toisena kuultava ”Fight the Future” viekin hienosti mukanaan melodisella otteellaan sekä tarttuvuudellaan. Bändin voimahahmot, sisarukset Jeff (kitara) -ja Sarah (laulu) Teets, ovat onnistuneet rakentamaan kahden edellisen albumin tapaan komeita melodioita, tarttuvia kertosäkeitä, upeita sooloja sekä ennen kaikkea, kokonaisuutena hyvän levyn. Monesti puhutaan ”vaikeasta kolmannesta levystä” ja kuulostaakin siltä, että bändi on tiedostanut tämän sillä ”Resolve” kuulostaa soundeista lähtien viimeisen päälle hiotulta.

Pääasiassa kaikki sävellykset rakentava Jeff ei ole koskaan vieroksunut pitkienkään biisien kirjoittamista, eikä miehellä ole myöskään ollut mitään ongelmaa tehdä näistä mammuttimaisista kipaleista tarttuvia. Tällä, kuten edellisilläkin albumeilla, on oma yli 10-minuuttinen eepoksensa. Tällä kertaa ”The Path of Perseverance”-nimisellä kappaleella on kunnia juosta levyn päätösraitana reilut 11 minuuttia sekä nousta siinä sivussa levyn parhaimmistoon yhdessä ”Fight the Futuren” ja ennakkomaistiasena julkaistun ”Sign of Lifen” rinnalla.

”Resolve” on kunnianhimoinen, vajaat 70 minuuttia pitkä järkäle, joka onnistuu pitämään otteessaan lähes koko pituutensa. Levyn loppupuolella jäädään muutamassa biisissä hieman tyhjäkäynnin puolelle ja ”True Reflection” /”Shattered Self”-kaksikko on muita kappaleita heikompi, mutta kaksikolla on kuitenkin roolinsa levyn tarinassa. Kyseessä on kuitenkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen julkaisu ja voimakas näyttö bändin tämän hetken kunnosta.

8+/10

Miika  Manninen

 1. Reverie
 2. Fight the Future
 3. In This Void
 4. Drown Me
 5. Sign of Life
 6. Abandon
 7. Sanity´s Collapse
 8. One More Moment
 9. Twisted Dream
 10. True Reflection
 11. Shattered Self
 12. Release
 13. The Path to PerseveranceM

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here