Metalliluolan toimituksen vuoden 2017 parhaat keikat

Vuosi 2017 muistetaan paitsi laadukkaasta raskaan musiikin levytarjonnasta, myös lukuisista kotimaisten ja ulkomaisten artistien loistavista konserteista.

Paikat vaihtelivat suurten festarilavojen, keskikokoisten jäähallien sekä pienien klubien välillä. Edelleen livenä metallimusiikki tulee parhaiten oikeuksiinsa ja vaikka useat ulkomaiset yhtyeet harmillisesti jättivätkin Suomen väliin, ilahdutti paikallisia metallifaneja tästä huolimatta viime vuoden aikana suuri joukko kansainvälisiä tähtiä. Myös kotimaisen metallin lippulaivat edustivat aktiivisesti ja tarjosivat hienoja keikkakokemuksia.

Metalliluolan toimitus listasi päättyneen vuoden parhaiten onnistuneet kotimaisten sekä ulkomaisten bändien ja artistien esiintymiset.

PETE ALANDER:

Sabaton – Tuska Open Air 30.6.2017

Upean Tuska-viikonlopun aikana monenkin bändin esiintyminen voisi listautua tänne, mutta Sabaton kepitti (taas) energisen ja laadukkaan setin pyroineen ja kaikkineen. Pääsin seuraamaan keikkaa ensin lähietäisyydeltä kuvaten lavan edestä ja sen jälkeen lavalta, joka toi uutta perspektiiviä bändin live-esiintymiseen. 

Mgla – Steelfest, Hyvinkää 20.5.2017

Ulkolavalla, pimenevässä illassa veivattu tajuton ja synkkä setti Mglan parhaimmistoa oli hyytävä ja värisyttävä kokemus. 

ILKKA JÄRVENPÄÄ:

Sting – Hartwall Arena, Helsinki 28.9.2017

Sting oli yksi elämäni parhaista keikoista. Live-musiikki on Parhautta. Kiitos ja kumarrus.

Brother Firetribe – Puijonsarvi, Kuopio 16.12.2017

Brother Firetribe oli vallan mainio. Jos ilta pitäisi määritellä yhdellä sanalla valintani olisi: AikMak.

ALEKSI HURME:

Alice Cooper – Qstock 29.7.2017

Qstockissa pitkäikäinen fani sai viettää 1h 15 minuuttia puhtaassa Alice Cooper –nirvanassa.

Michael Monroe – Qstock 28.7.2017

Michael Monroe oli taas kerran helvetin kova.

JOONAS HYNNINEN:

Saint Vitus – Blowup Vol. 3. Korjaamo, Helsinki 14.10.2017

Doom-kuninkaiden esiintyminen vei järjen totaalisesti ja täytti kaikki odotukset. Scott Reagersin ääni oli kuin parhaimpina päivinään ja Dave Chandler onnistui vetämään keikan täysin suvereenisti, vaikka kuusikymppisellä ukolla oli alaraaja paketissa.

Spiritus Mortis Blowup Vol. 3. Korjaamo, Helsinki 14.10.2017

Suomalaisen doomin ensimmäiseksi bändiksi nimitetty orkesteri pani parastaan kehiin ja Sami Hynninen oli viimeistä kertaa lauluhommissa kyseisessä bändissä. Keikka jätti mieleen onnellisen haikean olotilan pitkäksi aikaa.

HANNU JUUTILAINEN:

Accept – Wacken Open Air 3.8.2017

Huikea kolmiosainen spektaakkeli, missä Acceptin uusi tuotanto, Wolf Hoffmannin ”Headbangers Symphony” sekä vanhat hitit sinfoniaorkesterilla täydennettynä yhdistyivät upeaksi kokonaisuudeksi. Unohtumaton ilta.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus – Pakkahuone, Tampere 22.7.2017

Niskalaukauksen Facebook-päivitys kiteyttää osuvasti tämän keikan: ”Hyvät niskapenat ja pirkot. Eilinen ilta Pakkahuoneella oli jotain uskomatonta. Me ja te olimme vahvasti yhtä. Emme olleet esiintymässä vaan pitämässä hauskaa teidän, ystäviemme kanssa. Teitte eilisestä yhden kärkikeikoistamme ikinä. Suuri kiitos kaikille ystäville. Vielä hehkuu.”

JUHA KARVONEN:

Amorphis – The Circus, Helsinki 23.9.2017

Kaksivuotinen ”Under The Red Cloud” – kiertue sai kunniakkaan päätöksen Helsingin The Circuksessa. Äärimmäisen kova ammattitaito ja suoritustaso valaisi koko yhtyettä, puhumattakaan keikan biisimateriaalista joka sisälsi tuoreimpien hittien lisäksi palasia kotimaisesta metallihistoriasta.


MARKO KLINGBERG:

Thyrfing – Nosturi, Helsinki 14.1.2017

Kalmah – Nosturi, Helsinki 14.1.2017

Hienot keikat molemmilta, lähes pari vuosikymmentä tullut fanitettua eivätkä yhtyeet pettäneet suuria ennakko-odotuksia. Viihdettä koko rahan edestä.

VILLE KRANNILA:

Helloween – Black Box, Helsinki 30.11.2017

Helloween konkretisoi jälleen kerran metallin sielun BlackBoxissa. Yhteenkuuluvuus, loistavat kappaleet ja arjen huolien hetkellinen häipyminen mielestä.

One Desire – Virgin Oil Co., Helsinki 27.5.2017

One Desiren tekemisestä välittyi jonkinlainen hetkessä elämisen aitous, jota heavymusiikin paras osa eli livekeikat aina kaipaavat.

RAISA KROGERUS:

Dark Tranquillity – Nosturi, Helsinki 1.5.2017

Yhdistelmä musiikillistä ja teknistä osaamista, showta sekä puhdasta läsnäoloa.

Vorna – Nummirock 22.6.2017

Vornalla on aina realistisen positiivinen asenne livenä. Akustisesti musiikki on haasteellista saada tasapainoon erilaisissa tiloissa, mutta Nummirockissa soi nätisti.

MIIKA MANNINEN:

Megadeth – KuopioRock 28.7.2017

Burning Point – Yhen Tähen Metalli, Oulu 10.6.2017

TOMI NOUSIAINEN-GUNNAR:

Black Star Riders – Lahden Yöt 15.7.2017

Black Star Riders ei yleisön vähyydestä ollut moksiskaan, vaan paiskasi paikalla olleita sellaisella adrenaliinipaukulla, josta kävi välittömästi ilmi miehistön antavan kaikkensa, vaikka kouralliselle kuulijoita.

Michael Monroe – Kulttuuritalo, Helsinki 20.10.2017

JARNO SAARINEN:

Carach Angren – Nummirock 22.6.2017

Carach Angren tarjoili Nummirockissa näyttävän, sekä korvia että fantasiakauhuun kallellaan olevan setin sinfonista bläkkistään.

Azaghal – Hevimesta, Oulu 13.5.2017

Oulussa ei armoa pyydetty eikä annettu. Azaghalista huokui varmuus ja kokemus.

MARKUS SALMELA:

Batushka – MetalDays, Slovenia 24.7.2017

HIM – Tuska Open Air 1.7.2017

Kuvat: Pete Alander, Hannu Juutilainen, Ville Krannila, Raisa Krogerus, Jouko Posio & Jarno Saarinen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here