Loputon Suo – Loputon Suo (2015 DEMO)

[three_fourth]Jos saatesanoissa esiintyvät Dead Congregation tai Drudkh, niin mielenkiinto herää välittömästi. Joensuulainen vuonna 2014 perustettu black/death metal – yhtye Loputon Suo tarjoilee ensimmäisellä kolmen biisin julkaisullaan tummanpuhuvaa ja synkkää mustaa metallia melodianrippeillä varustettuna.

Nyt heti alkuun sanon, että Loputtoman Suon demo on tuotannollisesti karua kuultavaa. Soundit ovat heikot ja eivätkä millään tavalla tasapainoiset. Tavallaan tämä on arvostelijalle matka menneisyyteen ja ainakin omalla kohdallani avasin demon kolmea biisiä suurella mielenkiinnolla. Vaikka soitannallisesti ollaankin vielä polun alkupäässä, niin bändi on saanut luotua julkaisulleen sopivan häiriintyneen ja synkän tunnelman.

12-minuuttinen demo on jättää lopulta hyvin keskeneräisen kuvan. Tuntuu, että kappaleisiin on kokeiltu luoda semmoisia aspekteja mihin yhtyeen taitotaso ei vielä ylety. Ensimmäisen biisin ollessa sekasorron tyylinäyte, niin kakkoskappaleessa ”Deus Delirium” isketään jo siihen suuntaan minne näkisin yhtyeen jatkossa kulkeutuvan. Alun melodiaräiskeen jälkeen liikutaan tuhoisimmille poluille ja lopun riffittely on jo sitä mitä kuuntelisin mielelläni lisää. Viimeinen viisi ”Spiraali” tuskanhuutoinen ei täysin avautunut minulle, vaikka hitaamman ja nopeamman välistä kontrastia ihan kohtuullisesti esille tuodaankin.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Loputtoman Suon ensimmäinen demo on kokeileva ja suuntaa hakeva. Vaikka  positiivisia asioita en juuri löytänytkään, niin vilpittömästi toivon yhtyeen jatkavan työntekoa ja iskevän seuraavalla julkaisulla huomattavasti parempaa jälkeä synkän metallin saralta.

1 ½ / 5

Juha Karvonen

https://loputonsuo.bandcamp.com/releases

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
Loputon Suo
1. Kädet Valloittamaan
2. Deus Delirium
3. Spiraali[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here