Leather – II (2018)

Catherine ”Leather” Leone kuuluu mm. Doron, Lee Aaronin, Lita Fordin ja Sabine Classenin ohella ”esitaistelijoihin”, jotka ovat raivanneet tietä naisartisteille raskaamman musiikin maailmassa. Heavy/power metal -yhtye Chastainin keulilta alun perin metalliväen tietoisuuteen ponnahtanut Leone on tällä kertaa asialla oman bändinsä kera ja kyseessä on vokalistin toinen soolo ”II”. Edellinen varsin pätevä ”Shock Waves” ilmestyi lähes 30 vuotta sitten (1989) eli olihan jo aika palata asiaan.

Leone vaikutti Chastainin laulajana vuosina 1984-1992 ja piti tämän jälkeen taukoa levytyspuuhista aina vuoteen 2013, jolloin hän palasi bändin vahvuuteen ja ennen uutta soololevyä hän on ehtinyt antaa äänensä kahdelle Chastain-albumille (”Surrender To No One” 2013 sekä ”We Bleed Metal” 2015).

Uusi levy on tiukka paketti raskasta ja riffivetoista metallia, jossa laulajattaren edelleen vahvalle kuulostava raspiääni pääsee oikeuksiinsa. Kappalemateriaali on yllättävän tasokasta läpi levyn ja sekaan on onnistuttu saamaan muutama kova sävellys.

”II” alkaa hienosti ”Juggernaut”-nimisen junttauksen antaessa heti vahvoja näyttöjä siitä, että virtaa löytyy ja tarttuva biisi ottaa kuulijan heti vahvaan otteeseensa. Reilut kolme minuuttia kestävä menopala kuuluu levyn parhaimmistoon ja sävellyksen voi hyvin uskoa toimivan livetilanteessa.

Loppulevy etenee vahvasti avausbiisin johtamalla tiellä, eikä pahoja kuoppia ole matkalle jäänyt. Muutama kappale ei aivan osu maaliin, mutta kokonaisuutena brasilialaisten muusikoiden kera rakenneltu albumi onnistuu todella mukavasti ja vaikuttaisi, että hyvä debyytti pystytään tällä suorituksella nokittamaan.

Jämäkän avauspalan lisäksi parhaiten mieleen jääviä sävellyksiä ovat levyn raskainta osastoa edustava ”Sleep Deep” sekä tarttuvat heavyjärkäleet ”Hidden In The Dark” ja ”American Woman”. Onnistuneiden sävellysten ja Leonen vahvan tulkinnan lisäksi bändi kuulostaa todella hyvälle ja etenkin kitaristiduo Vinnie Tex/Marcel ”Daemon” Ross vakuuttaa työskentelyllään.

Levyllä on onnistuttu hyvin lähes kaikilla osa-alueilla, aina biisijärjestyksestä lähtien. Muutamassa kohdassa iskee pieni puutuminen, mutta tilanne korjataan komeasti heti seuraavalla raidalla. Esimerkiksi ”Let Me Kneel” menee aika rajusti geneerisen liukuhihnatuotannon puolelle, mutta heti seuraava ”American Woman” (ja kyseessä ei ole 1970-luvun samannimisen hitin coverointi, vaan yksi ”II”:n kovimmista vedoista) ottaa jälleen kurssin oikeaan suuntaan ja kuulija voi ottaa taas huoletta korviensa väliin laadukasta metallia levyn loppuun asti.

Hieman täytyy kuitenkin pyyhkeitä jakaa, vaikka ”II” onnistunut ja toimiva teos onkin. Levy olisi pykälän verran dynaamisempi kokonaisuus jos siitä olisi jätetty 1-2 kappaletta sivuun. Albumilla on nyt pituutta karvan verran alle 50 minuuttia ja siinä on tällaiseen julkaisuun aavistus liikaa.

Leonen paluu metallin pariin pitkän poissaolon jälkeen on ollut mieluinen, sillä kumpikin uusimmista Chastain-albumeista ovat esitelleet täysin saman, energisen vokalistin kuin vanhempikin materiaali. ”II” ei tee poikkeusta tähän, vaan liekki tuntuu palavan kirkkaasti ja Catherine Leone on edelleen iskussa.

8-/10

Miika Manninen

1. Juggernaut
2. The Outsider
3. Lost At Midnite
4. Black Smoke
5. The One
6. Annabelle
7. Hidden In The Dark
8. Sleep Deep
9. Let Me Kneel
10. American Woman
11. Give Me Reason

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here