KuuΔelta – Beautiful Illusion (2019)

KuuΔelta on melodista, tunnelmoivaa sekä progressiivista alternative metallia soittava yhtye Kouvolasta. Musiikin erikoisuutena mainittakoon intialaiset soittimet kuten tanpura ja sitari. Vuonna 2014 perustetun bändin ehdoton voimavara on omaperäisten soittimien lisäksi laajan ääniskaalan omaava vokalisti Sanni Teitto.

”Beautiful Illusionin” alkupuolen materiaali on pääosin tasaista keskenään ja kappaleissa on hyviä laulumelodioita sekä pieniä koukkuja. Keskivaiheille saavuttaessa alkaa hieman puuduttaa ja biisit huutavat pientä nostetta. Kappaleet eivät ole huonoja, mutta pieni tasapaksuus yhdistettynä koukeroisempaan ilmaisuun tekee kuuntelukokemuksesta haasteellisen.

Kuin varkain loppua kohden alkaa vapauttava loppukiri, kaivattuja ässäbiisejä alkaa löytyä ja pieni puutuminen on muisto vain. Tunnelmoiva slovari ”Sleep Forever” käynnistää vahvan rynnistyksen ja viimein päästään kunnolla lentoon. Levyn kovin ässäbiisi on säästetty kymppipaikalle ja kyseessä on todellinen helmi. Upeilla laulumelodioilla sekä todellisella hittikertosäkeellä varustettu ”Dissolve” nousee helposti albumin parhaaksi. Toivoa sopii, että tällaisia mahtisävellyksiä on tulevaisuudessa luvassa lisää.

”Beautiful Illusion” on 12 biisiä sisältävä ja päälle 50 minuuttia kellottava paketti. Omaperäisyydestä huolimatta pituutta on liikaa ja muutaman kappaleen pois pudottamisella kokonaisuus olisi dynaamisempi sekä ehjempi. Kyseessä on tästä huolimatta hyvin toteutettu ja suurelta osin toimiva debyyttilevy. Bändillä on jo nyt taito tehdä hyvää musiikkia ja ennen kaikkea runsaasti potentiaalia onnistua jatkossa vielä paremmin.

7+/10

Miika Manninen

1.Into The Darkness
2.Let It All Out
3.This Reality
4.Beautiful Illusion
5.Divided Lines
6.Decision
7.My Safe Place
8.Sleep Forever
9.My Cloud
10.Dissolve
11.Glass
12.Major Mistake

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here