Kotimaista rock-osaamista – Six Silver Suns julkaisee ensimmäisen digitaalisen Ep:nsä.

Tiedote 30.7.2018                               

Six Silver Suns julkaisee ensimmäisen digitaalisen Ep:nsä.

SIX SILVER SUNS on tuore tapaus Suomen rock-kentällä, mutta bändin jäsenistö on ehtinyt vaikuttaa jo yhdessä jos toisessakin yhtyeessä. Rummuissa on YUP:sta tuttu Janne Mannonen. Vokalisti Markku Kuikkaa on kuultu kymmenillä heavy- ja hardrock levyillä. Kitaristit Toni Bite ja Harri Petjakko sekä basisti Teo Lehto ja kosketinsoittaja Sammy Tabermann ovat tahoillaan tehneet musiikkia eri kokoonpanoissa jo vuosia ja julkaisseet kymmeniä levyjä. Six Silver Suns on syntynyt halusta vaeltaa musiikillisesti rockin & popin kultavuosiin, 70- ja 80-luvuille: progesta Blue Öyster Cultin mielikuvituksellisuuteen ja AOR:n melodisuuteen ja tarttuvuuteen. Taustalaulajana kuullaan Helena Haaparantaa.

Yhtyeen ensijulkaisu on kolmen kappaleen digitaalinen Ep  ”Lord of the Southern Tower”. Ep:n on miksannut Mikko Karmila. Ep löytyy  Six Silver Sunsin BandCamp sivulta ja lyriikkavideo kuunneltavissa alta:

BANDCAMP:

https://sixsilversuns.bandcamp.com

“Kuten esim. YUP:ssa, tässäkin bändissä on kaksi pääsäveltäjää jolla on vahva visio. Itselläni ei ollut oikein mitään sopivaa sävellyksellistä tarjottavaa edellä mainittuun ryhmään, kun taas tässä orkesterissa olen enemmän omalla kentälläni. Kun päätimme Tonin kanssa alkaa yhdessä väsäämään tämän tyylistä musaa, huomasimme että hommahan toimii, vaikka toinen tykkää duurista ja toinen mollista.” Janne Mannonen

“Six Silver Suns on ollut minulle bändi tehdä omia laulujuttuja ihan uudessa musiikkiympäristössä tyylillisesti. Tietty 70-lukuisuus on ollut tavoitteena ja luontaisen grooven löytyminen on ollut yllättävän helppoa. Bändinä meillä on kokemusta musiikillisesti varsin erilaisista kokoonpanoista, mutta ainakin omaan korvaani se kuuluu ainoastaan hyvällä tekemässämme musiikissa. Karmila on tehnyt kaunista jälkeä biisien miksauksille ja ne ansaitsevat nyt tulla kaikkien kuuluville.”  Markku Kuikka.

Six Silver Suns työstää parhaillaan esikoislevyään. Bändin ensimmäinen esiintyminen on kaavailtu loppuvuodelle 2018 Helsinkiin, mistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

FB: https://www.facebook.com/sixsilversuns

 WEB: http://www.sixsilversuns.com/

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here