Kompost – Vastareaktio EP (2017)

Keski-Pohjanmaan Kannuksen jätevuoret inspiroivat aikanaan paikallisen death metal-yhtyeen Kompostin 10-vuotiselle taipaleelle, jonka viimeisimpänä näytteenä on ulostettu viiden kappaleen EP ”Vastareaktio”.

Tarjolla on ensivaikutelmalta löyhkäävää perinteisen rujoa teknistä death metallia. Kuuntelukertojen kasvaessa näennäisen yksinkertaisista sovituksista alkaa kuitenkin paljastua bändin usean eri vaikutteen luomat mielenkiintoiset kerrostumat. Kompostin death metal imee virtaa Immolationin ja Suffocationin koukeroista erityisesti riffiosastolta, kun taas rytmiosasto heittelee ilmaan Cannibal Corpsen lihapaloja sekä erityisesti päätöskappaleessa ”Sietoraja” liikutaan Napalm Deathin grindcore- vyöhykkeelle.

EP on tuotettu sopivan vanhakantaisesti säilyttäen tyylisuunnan raakuuden, mutta soittimet kuuluvat tästä huolimatta selkeästi ja balanssissa. Kappaleet ovat kompakteja ja asiansa hyvin selväksi tekeviä rutistuksia, vaikka mitään varsinaisesti uutta ja mullistavaa yhtye ei genreen tuo. Lyriikat toki ovat kotisuomeksi, mutta laulaja Bisterin äänenkäyttö on sen verran hyvissä kantimissa, että tämä varmasti menisi täydestä ulkomaillakin.

Kompost näyttää, että perusasiat voidaan tehdä perinteisesti ja samalla mielenkiintoisesti. Yhtyeen aikomus möyhentää jätemylly metallifanien mielissä pelkäksi death metalliksi on tätä myöten hyvässä vauhdissa. Kehuja myös annettava hyvin kirjoitetusta ja erittäin informatiivisesta bändikuvauksesta.

4-/5

Ville Krannila

1.Vainoharhakuva
2.Valon säteet
3.Tuomio
4.Vastareaktio
5.Sietoraja

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here