Initiated – World On Fire (2016)

Hooded Menacen tuoreen laulajan Harri Kuokkasen kasaama Initiated on julkaissut debyyttialbuminsa ”World On Fire”. Yhtye on kasattu suoraviivaisen rockin pohjalle häpeilemättä heavy metal ja punk rock-vaikutteita. Ensisijaisiksi inspiraation lähteiksi nostetaan kansilehdessäkin ylistetty Glenn Danzig, Samhain sekä The Dictators. Mukana on Kuokkasen lisäksi soittajia yhtyeistä Foreseen, Caskets Open sekä Speedtra, joten perustaltaan musiikillinen yhdistelmä on vähintään mielenkiintoinen.

Valitettavasti lopputulos on varsin odotettu eli stoner-vaikutteista hard rockia räimitään tiskiin 38 minuutin edestä. Mukana on tosin myös kunnon vanhan ajan NWOBHM-tunnelmaa, joka on toteutettu kelvollisella otteella. Kuokkanen laulaa hyvin, mutta Hooded Menacen ja Horse Latitudesin keulilla hänen äänestään on saatu selvästi enemmän irti. Kitarariffit soivat genrelle tyyliuskollisesti matalalta, ja basso on pinnassa mukavasti. Tämä kyseinen soundi vain alkaa olla niin pohjamutia myöten kaluttu, että ehdottomasti saadakseen siivet liikkelle tarvittaisiin niitä kovempaakin kovempia sävellyksiä.

Tällä osastolla tikka ei aivan maaliin saakka kanna. Avauksena soiva ”Celebrate The Dead” lähtee liikkeelle räväkästi, ja hommassa on kieltämättä asiallista potkua kunnes puuduttava Samhain nostaa omaan makuuni liikaa päätä seuraavissa kappaleissa. Alun jälkeen parasta antia tarjoilee likainen suomirock-fiiliksiä tavoitteleva ”One Step Too Far” ja heti perään tarttuvasti rouhiva ”Seed Of Evil” tekee myös vaikutuksen.

Näiden biisien myötä noustaan kokonaisuutena keskitason alimmalta portaalta. Perusainekset Initiatedilla ovat kunnossa, kunhan vain sävellystyö saadaan paremmin fokukseen, voi seuraavalla levyllä olla luvassa jo selvästi kovempi lopputulos.

7/10

Ville Krannila


1.Celebrate The Dead
2.Thirst
3.Acts Of Flesh
4.The Touch
5.Black Light
6.One Step Too Far
7.Seed Of Evil
8.World On Fire
9.Rites Of Passage

Kommentit

kommentit