Hexed – Netherworld (2018)

Ruotsalainen, vuonna 2013 perustettu, Hexed tarjoaa debyyttialbumillaan melodista sekä progressiivissävytteistä metallia vahvalla naislaululla ryhditettynä. Uppsalassa majaa pitävä nelikko ehti pohjustaa ensimmäistä täyspitkäänsä ”Exhaling Life”-nimisellä EP:lla ja parilla singlellä vuosien 2016 ja 2017 aikana.

Bändin jäsenillä on jo jonkin verran kilometrejä mittarissa eri bändeistä ja Hexedin materiaaliin vaikutteita on haettu mm. Queensrÿchen, Pagan´s Mindin sekä Crimson Gloryn suunnilta, kuitenkin omat mausteensa mukaan tuoden. Ruotsalaiset ovatkin kyhänneet kasaan melkoisen vahvan näytön kyvyistään.

Hexedin kappaleet ovat poljennoltaan raskaita, mutta melodisia ja useammassa kappaleessa on mukana sinfonisia sekä power metalista tuttuja elementtejä. Hienot laulumelodiat nousevat kuitenkin pääosaan ja vokalisti Tina Gunnarsson tarjoaa pitkin levyä varsin hienoja laulusuorituksia kitaristi Stellan Gunnarssonin tarjotessa tulitukea karheamman ilmaisun turvin.

Levyn biisimateriaalista löytyy runsaasti mieleenpainuvia hetkiä ja erityisesti ”Exhaling Life”-ep:n nimibiisi, jolla vierailee mm. Candlemassin historiasta sekä Therionista tuttu Thomas Vikström, on hieno todiste bändin biisinkirjoitustaidosta ja laulajien yhteispeli toimii raidalla hienosti. Muista sävellyksistä vihainen avausraita ”Obedience”, komeiden laulumelodioiden ympärille rakennettu, edellistä rauhallisempi, ”Oceans”, tarttuvan kertosäkeen sisältävä levyn nimibiisi ja albumin päätösbiisi, progempi ”Remake My Soul”, jolla vierailee Tad Morosesta tuttu Ronny Hemlin, erottuvat edukseen.

Hexed ei ole keksinyt mitään uutta ja mullistavaa, mutta heillä vain yksinkertaisesti on kasassa levyllinen kovia biisejä. Siinä missä moni saman genren edustaja tukahduttaa julkaisunsa sieluttomalla yliyrittämisellä tai kompastuu viimeistään kehnoon kappalemateriaaliin, on ”Netherworld” toista maata. Kyseessä on jopa hyvä kokonaisuus, jossa ei koeta juurikaan tason notkahduksia ja kun päälle lyödään nuo edellä mainitut ässäbiisit, voidaan todeta naapureidemme tehneen varsin pätevän levyllisen hyvää musiikkia.

8/10

Miika Manninen

1. Obedience
2. Roots
3. Forsaken
4. Oceans
5. Exhaling Life
6. Netherworld
7. Lightyears
8. Stars
9. Illuminate
10. Remake My Soul

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here