Helsinkiläistulokas Thy Row julkaisi debyytti-EP:n

Tiedote 14.3.2019

Pesunkestävä hard rock voi hyvin – Thy Row’n esikois-EP ulkona. Helsinkiläistulokkaan neljän kappaleen nimikko-EP:llä vierailevat kitaratähdet Ben Varon ja Teemu Mäntysaari.

New Yorkin anteeksiantamattomat kadut, siivu Tennesseen mustavalkoisesta ja asenne, joka kumartaa vain harvoihin ja valittuihin suuntiin.

Näin kuvaa itseään pääkaupunkiseudulla vaikuttava yhtye Thy Row, joka on kypsytellyt ensimmäistä julkaisuaan pitkään. Nyt hard rockin ja heavy metalin välimaastossa rokkaavan yhtyeen nimeä kantava ensimmäinen EP on julkaistu: ”Thy Row” on kuunneltavissa linkistä.

Levy sisältää neljä kappaletta, joista kahdella on ollut jo kiitettävää menestystä sinkkuina. ”The Round” -kappaleen kitarasoolossa kuullaan Teemu Mäntysaaren (Wintersun) taidonnäyte, ja kappaleessa ”Hidebound” puolestaan kitaroi Oceanhoarsen Ben Varon.

EP:n toiset kaksi kappaletta seuraavat väkevinä aiempien sinkkujulkaisujen polkua. ”Just Finesta” on kuvattu myös musiikkivideo, joka julkaistaan ensi viikolla. Kappale pyöri kitaristi Jusan mielessä raakileena vuosia, ja lopulta siitä saatiin hiottua kuntoon valmis biisi.

Kappaleesta kerrotaan seuraavaa:

Amerikassakin asunut tuottajamme Sami Inkiläinen kirjoitti ”Just Finen” sanat, joiden merkitys aukesi bändille vasta myöhemmin lopullisen kokoonpanon muodostuttua – sanat kertovat porukan keskeisimmistä kantavista voimista: ainutlaatuisesta ystävyydestä ja veljeydestä. Lopullisen, kultaisen niitin biisin valmistumiselle antoi laulaja Mikael, joka tulkitsi tarinaa upeasti.

Vauhdikkaan ”Just Finen” vastapainoksi EP:n päättää synkkä ”Beyond Reason”, jonka tarinasta Thy Row kertoo seuraavaa:

Jusa oli demottamassa ideoita Teemu Mäntysaaren luona. Miehille tuli mieleen kokeilla biisi-ideoita drop-vireessä. Tästä muodostui heti riffit biisiin alkuun ja säkeistöön. Sävellys kulki kekseliäästi työnimellä ”Dropped”, ja sitä hiottiin valmiiksi Sami Inkiläisen kanssa erinäisissä olohuonesessioissa sekä pyöritellen biisiä myös treeniksellä bändin jätkien kanssa. Sanat ja melodiat teki laulaja Mikael, ja näin biisi saatiin lopulliseen muotoonsa. ”Beyond Reasonin” tarina kertoo musertavasta masennuksesta ja on kiistatta bändin synkimpiä biisejä.”

Thy Row juhlistaa EP:nsä julkaisua keikalla 12. huhtikuuta Helsingin Semifinalissa, jossa mukana menossa ovat myös Nitro Force ja Pro Widow. Lisäksi toukokuussa luvassa on Thy Row’n ensimmäinen ulkomaankeikka, kun yhtye esiintyy toukokuussa Suomi Feast -tapahtumassa Tokiossa.

Thy Row on:
Mikael Salo – laulu
Jussi Laulainen – kitara
Ville Vase – kitara
Juho Jokimies – basso
Snake Laitinen – rummut

www.facebook.com/ThyRowBand
www.instagram.com/thyrowband

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here