Forte Ruin – Rebuilding The Machinery EP (2018)

Forte Ruin on kuusihenkinen melodeath-ryhmä Lahdesta ja tällä nimellä herrat ovat toimineet nelisen vuotta. Aiempaa julkaisuhistoriaa löytyy yhden demon ja singlen verran, nyt kyseessä on siis yhtyeen ensimmäinen EP.

Lahtelaisten musiikista esiin nousevat vahva kitara – sekä syntikkakuviot ja pyrkimys iskeä kasaan tarttuvia kertosäkeitä melodisten sävellyksien tueksi. Laulupuolella luotetaan vahvasti örinäpuolen lisäksi puhtaisiin osuuksiin.

”Rebuilding The Machinery” sisältää viisi keskenään hyvin tasaista sävellystä, niin hyvässä kuin pahassa. Bändin jäsenillä on ehdottomasti soittokykyä ja tietynlaista omaleimaisuutta tekemisessään, mutta lopputulos ei vielä kanna täysin maaliin asti. Kappaleissa on toki potkua, kertosäkeisiin on lyöty paljon pelimerkkejä eikä huonoista biiseistä todellakaan ole kysymys. Kuitenkin sellainen naaman sulattava ”VAU”-efekti uupuu.

Levyn parhaat hetket koetaan heti alussa ”Down In Perdition”/”Rebuilding The Machinery” -kaksikon kyydissä ja nämä kappaleet ovat varsin tehokkaita. Muutamassa biisissä puskee esiin mielleyhtymä ”Whoracle”/”Colony”/”Clayman” -aikakauden In Flamesista ja myös Ville Laihialan aikainen Sentenced nousee mieleen puhtaiden laulumelodioiden seasta.

Forte Ruinin koneisto toimii jo suhteellisen hyvin, mutta muutama elintärkeä päivitys kuitenkin vielä tarvitaan. Bändin tiimityöskentely vaikuttaa vahvalle, ukoilla piisaa taitoa ja biisimateriaalista löytyy jo jonkin verran koukkuja. EP sisältää muutamia puuduttavia hetkiä, jotka pois hiomalla vahvasti tuntuu sille, että näistä jampoista kuullaan vielä.

3-/5

Miika Manninen

1. Down In Perdition
2. Rebuilding The Machinery
3. Colony Collapse Disorder
4. Electric Frames
5. Saturation Point

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here