For The Damned – Scavengers EP (2015)

[three_fourth]Mikkeliläinen thrashcore ryhmä For The Damned pisti loppukesästä pihalle toisen tuotoksensa nimeltään ”Scavengers”. Neljän biisin EP ei pyytele anteeksi ja esitteleekin genreänsä varsin maukkaalla tavalla.

Vähän päälle kymmenenminuuttinen saunan takana pidettävä hakkaustuokio ei anna armoa. Päälle käydään saman tien ja kidutus loppuu vasta kun levyn saa revittyä soittimesta irti. Biisit ovat sopivasti siellä 3 minuutin nurkilla. Ensimmäinen huomionarvoinen asia on erittäin tasapainoinen soundimaailma, jonka keulilla vetää basisti Aleksi Koistinen. Basso tukee koko muun bändin ulosantia vakuuttavalla tavalla. Laulaja Niko Häkkinen karjuu myös hienosti keuhkonsa pihalle ja sanomassa on sopivasti vihaa mukana.

Vaikka päällisin puolin For The Damned kuulostaakin pirun tiukalta, niin aavistuksen tasapaksu paukutus käy pidemmän päälle puuduttamaan. Biiseissä on kyllä sopivasti nyansseja, mutta sävellykset kaipaisi vielä jotain millä biisit erottuisivat toisistansa vielä selvemmin. Tarttuvampia riffejä ja jyrkempiä temponvaihteluita, niin sitten mentäisiin jo pitkälle.

Jos pientä hienosäätöä jäinkin kaipaamaan, niin For The Damnedin ”Scavengers” ei ole missään tapauksessa heikko esitys. Bändi kuulostaa yllättävän valmiilta ja ammattitaitoiselta aina tuotantoa myöten. Suosittelinkin tutustumaan yhtyeeseen ja livenä voisin kuvitella, että meininki on semmoista, joka jättää kroppaan kivuliaat jäljet.

3+ / 5

Juha Karvonen
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
for the damned
1. Clarity
2. Their Lies
3. Let It Burn
4. The Hourglass[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here