Fear Of Domination @Henry´s Pub, Kuopio 5.5.2018

Fear Of Domination pysähtyi Kuopiossa promoamassa viidettä albumiaan ja ajoitus ei olisi voinut olla parempi, sillä ”Metanoia”-nimeä totteleva julkaisu näki päivänvalon edellisenä päivänä.

Villin livebändin mainetta nauttiva ryhmä oli saanut houkuteltua paikalle mukavan määrän yleisöä lauantai-illan kunniaksi.

Itse keikkahan oli juuri sitä, mitä yhtyeeltä osasi odottaakin: villi, intensiivinen, äänekäs ja erittäin mukaansatempaava. Äkkiseltään voisi kuvitella, jos Henkkapubin pienelle lähinnä kokoluokkaa hiekkalaatikko esiintymislavalle lyödään kahdeksan ihmisen muodostama bändi mekastamaan, söisi tämä keikan viehättävyyttä, mutta tästä ei ollut pelkoa! Pienestä tilasta huolimatta yhtye esiintyi todella energisesti, eikä esimerkiksi vahvan lavakarisman omaava laulajakaksikko Sara Strömmer/Saku Solin kovin montaa hetkeä paikallaan viihtynyt.

Bändi otti yleisönsä todella hienosti haltuun, porukan ollessa täysillä mukana heti keikan alusta lähtien, eikä vokalistikaksikon tarvinnut suuremmin houkutella kannattajalaumaa ääntään käyttämään. Lähtipä setin loppuvaiheessa pittikin pyörimään lavan edustalla. Ilahduttavaa oli myös nähdä perkussionisti Miikki Kunttu mukana, sillä mies oli joutunut hakemaan aiemmin päivällä sairaalasta vauhtia.

Settilistassa luotettiin vankasti uuteen materiaaliin ja miksi ei, sillä ”Metanoian” biisit ovat toimivia ja tarttuvia sävellyksiä. Illan settiin oli päätynyt peräti kuusi siivua uudelta levyltä ja yleisö oli ottanut biisit lähes hämmentävän hyvin haltuun, levy oli ollut ulkona tuossa vaiheessa vasta reilun vuorokauden!

Vaikka Fear of Dominationin materiaali toimii levyltäkin käsin oikein hyvin, ovat bändin biisit monelta osin kuin livetilanteisiin tehtyjä. Kappaleet heräävät komeasti eloon ja esimerkiksi ”Atlas”-levyltä poimittu ”Adrenaline” tai debyyttilevy ”Call Of Schizophrenialta” löytyvä tällä keikalla encoressa kuultu bändin nimibiisi ovat omiaan ottamaan yleisön mukaan. Uusista siivuista ”Sick And Beautiful” on taas suoraan sanottuna oppikirjaesimerkki siitä, millainen on jokseenkin täydellinen livebiisi.

Fear Of Domination tarjosi todella hienoja hetkiä lauantai-illan ratoksi ja Keijolla on vahva tunne, ettei Henkan uumenista poistunut ainoatakaan pettynyttä katsojaa illan päätyttyä. Bändin äärimmäisen energinen esiintyminen ei jättänyt ketään kylmäksi, eivätkä keikan keskivaiheilla koetut pienet tekniset ongelmatkaan latistaneet tunnelmaa, vaan tästä selvittiin kokemuksen ja ammattitaidon voimin. Kaiken kaikkiaan hieno show ja kyseessä on bändi, joka kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa mikäli sauma tulee.

Teksti: Miika Manninen
Kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

Settilista: 1. Obsession 2. Face of Pain 3. Primordial 4. The Last Call 5. Mindshifter 6. Sick and Beautiful 7. Dance With the Devil 8. Adrenaline 9. Messiah 10. We Dominate 11. El Toro ENCORE: II, Pandemonium, Fear of Domination

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here