Entinen Judas Priest –rumpali Dave Holland on kuollut

Judas Priestin 1980-luvun levyillä soittanut rumpali Dave Holland on kuollut 69-vuotiaana espanjalaislähteiden mukaan.

Holland vaikutti Priestissä vuodet 1979-1989, jolloin brittiläinen heavy metal -legenda nousi supertähteyteen ja julkaisi myydyimmät albuminsa. Hollandin suoraviivainen soittotyyli istui yhtyeen 1980-luvun melodisempaa linjaa edustaneille levyille ja rumpali tunnettiin vuosikymmenen aikana tarkasta rytmistään. Ennen Priestiä Holland oli vaikuttanut Glenn Hughesin ja Mel Galleyn kanssa Trapezessa ja teki töitä myös The Moody Bluesin Justin Haywardille.

Holland jätti Judas Priestin vuoden 1988 ”Ram It Down” –levyn sekä kiertueen jälkeen ja yhtyeessä edelleen soittava Scott Travis otti hänen paikkansa vuoden 1990 raskaampaa soundia esitelleelle ”Painkillerille”. 1990-luvulla Holland työskenteli Black Sabbath -kitaristi Tony Iommin kanssa sekä The Screaming Jetsissä ja soitti hetken uudelleen rivinsä kasanneen Trapezen mukana. Rumpali piti myös soittoklinikoita ja antoi soittotunteja.

Hänen maineensa sai ikävän tahran vuonna 2004 kun Holland tuomittiin oppilaanaan toimineen alaikäisen henkilön seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen. Dave vakuutti syyttömyyttään vielä vapauduttuaan kahdeksan vuotta myöhemmin. Tuomion seurauksena hänen rumpuosuutensa pyyhittiin vuonna 2004 ilmestyneeltä ja alun perin 1996 nauhoitetulta Iommin ”The DEP Sessions” –albumilta. Hollandin kerrottiin kuollessaan valmistelleen kirjaa urastaan ja elämästään. Rumpali menehtyi asuinpaikassaan Lugossa, Espanjassa 16.1.2018. Kuolemansyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

RIP Dave Holland 1948-2018.

Alta katseluun miehen klassikkoesityksiä Judas Priestin ja Trapezen riveissä:

Lähde: Ghostcultmag & El Progreso
Kuvat: Getty Images & PRNewsFoto/Legacy Recordings

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here