Duskmourn – Of Shadow And Flame (2017)

Eeppistä folk/melodeath-yhdistelmää veivaava amerikkalaisyhtye Duskmourn palaa takaisin ihmisten ilmoille syvältä Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan vuoristoisista metsistä toisella albumillaan. Bill Sharpen ja Walter Deyon muodostama yhtye onnistui jo mainittavan hienosti vuonna 2014 julkaistulla ”Legends”-debyytillään, mutta kakkosalbumi pistää tuostakin paremmaksi ja kunnolla pistääkin!

”Ancient Whispers”-nimisen intron jälkeen ”Through The Wild” starttaa levyn jylhän eeppisellä otteella ja samalla tahdilla mennäänkin albumin loppuun asti, eikä harha-askelia oteta missään vaiheessa. Upea kappale toisensa jälkeen vyöryy ohi ja tuntuu, että jokainen biisi pystyy pistämään edeltäjäänsä paremmaksi. Soundimaailma on upean kuuloinen ja sävellykset ovat yksinkertaisesti huikeita. Kuulija pystyykin lähestulkoon tuntemaan luonnon voiman, haistamaan metsän tuoksun sekä näkemään kirkkaan tähtitaivaan, jota kaupunkien valot eivät himmennä.

”Of Shadow And Flamelta” on lähes mahdoton löytää mitään heikkoa, vaan amerikkalaiset ovat onnistuneet tekemään harvinaislaatuisen järkäleen kakkosalbumistaan. Biisit ovat helppoja kuunnella, vaikka esimerkiksi levyn huikea päätöspala ”The Last Voyage” juokseekin miltei vartin verran, eikä kuuden minuutin allekaan jäädä kuin kertaalleen.

Kokonaisuutena Pennsylvania/New Jersey-akselilta kotoisin oleva yhtye on onnistunut rakentamaan, ei ainoastaan vuoden kovimman tuotoksen, vaan ehdottomasti yhden parhaista levyistä mitä tämä kirjoittaja on koskaan kuullut. Ei siis liene kenellekään yllätys tämän hehkutuksen perusteella, mikä mahtaa olla levyn arvosana. Jos siis tahdot kokea poikkeuksellisen upean eeppisen matkan, niin hanki tämä teos!

10/10

Miika Manninen

  1. Ancient Whispers
  2. Through The Wild
  3. The Frozen Mire
  4. Where Shadows Lurk
  5. Mountains Of Darkness
  6. Crowned In Flame
  7. The Last Voyage

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here