Doro raottaa ensi vuoden suunnitelmiaan: ”Triumph And Agony” -juhlakiertueesta livealbumi ja DVD.

Metalliluola keskusteli metallikuningatar Doron kanssa tämän urasta sekä tunnelmista vajaan kuukauden päästä ilmestyvään ”Forever Warriors, Forever United”- tupla-albumiin liittyen.

Levy on laulajattaren 20. ja se julkaistaan 17.8. Nuclear Blastin kautta.

Keskustelun aikana käy nopeasti selväksi, että albumi on tehty valtavan inspiraation vallassa. Vaikka joitain uusia kappaleita oli jo tekeillä ennen Motörhead-ikoni Lemmy Kilmisterin kuolemaa, kertoo Doro tämän poismenolla olleen suuri vaikutus albumin synnylle.

”Lemmyn kuolema oli sydäntäsärkevä. Olin matkalla hautajaisiin ja – minä kuvittelin aina, että hän eläisi ikuisesti, eikä tulisi ikinä muuttumaan. Se todella ravisteli minua. Silloin totesin, että elämä ei ole ikuista ja kaikkien aika loppuu joskus. Minusta tuntui, että se oli eräänlainen herätys todellisuuteen, ja lentokoneessa istuessani `Living Life To The Fullest`– kappale vain tupsahti esiin. Se on omistettu Lemmylle, koska hän todella eli täysillä.”

Uuden albumin teko alkoikin kunnolla noin 2,5 vuotta sitten, samaan aikaan kun Doro kiersi festivaaleja. Hän palasi aina keikkojen jälkeen takaisin studioon levyttämään bändinsä kanssa.

”Minulla oli niin hauskaa kirjoittaessani niin monia kappaleita, minulla ei ollut lainkaan paineita. Lopulta meillä oli noin 40 kappaletta ja kirosin sitä, että monista täytyisi hankkiutua eroon”

Albumi oli vähällä jäädä vain tavalliseksi 12 kappaleen kokonaisuudeksi, sillä levy-yhtiö ei heti innostunut Doron ehdottamasta tupla-albumista. Laulaja alkoikin jo karsia kivuliaasti biisejä, jotka eivät tulisi pääsemään levylle.

”Joitakin kuukausia sitten levy-yhtiöstä kuitenkin soitettiin yllättäen ja annettiin lupa tupla-albumille. Siinä vaiheessa alkoi jo tulla kiire viimeistellä kaikki aloitetut kappaleet ja töitä tehtiin miltei ympäri vuorokauden,” Doro kertoo.

Albumille pääsivät laulajan mielestä kappaleista merkityksellisimmät, cooleimmat ja energisimmät. Unohtamatta samalla surullisia tulkintoja, kuten Motörhead-coveria ”Lost In The Ozone”.

”Kukaan ei kirjoittanut niin paljon surullisia lyriikoita kuin Lemmy”, Doro toteaa ja jatkaa: ”Ehkä yksinäisiksi ja erilaisiksi itsensä tuntevista on voimaannuttavaa tietää, että he eivät ole yksin tässä maailmassa – muutkin tuntevat samoin. Joskus jopa Lemmy”.

Kuva: Ville Krannila

Kiertue-elämää ja uutta livetallennetta

Kesän aikana Doro on jo esiintynyt muun muassa Graspop-festivaaleilla. Doro paljastaa tekevänsä ensi vuodeksi livealbumin ja -DVD:n Warlockin suosituimmasta ”Triumph And Agony”– albumista. Hän galusi esittää biisejä kuten ”Make Time For Love” sekä ”Kiss Of Death”, joita Warlock ei aiemmin soittanut livenä.

Myös Wacken Open Air Festival on tänäkin vuonna Doron kiertuelistalla. Doron esiintyminen festivaalillla on aina erityinen, onhan hän tehnyt Wackenille myös oman kappaleen ”We Are The Metalheads” festivaalin täytettyä pyöreät 20 vuotta 2009. Doro kertoo, että tänä vuonna Wacken Open Airissa on odotettavissa iso metallikuoro, ja Amon Amarthin Johan Hegg nousee lavalle Doron kanssa esittämään uuden levyn dueton ”If I Can’t Have You – No One Will”. Myös 50-vuotista uraansa viettävä rock-legenda Sweet on mukana juhlallisuuksissa.

Festivaalikeikkojen ja ”Forever Warriors, Forever United”- albumin ilmestymisen jälkeen Doro suuntaa marraskuussa alkavalle Euroopan kiertueelle. Doro onkin uransa aikana jo tottunut pitkiin ja kuluttaviin kiertueisiin, jotka voivat olla rankkoja myös laulajan äänelle. Hän kertookin sairastuvansa aina kiertueilla, sillä kiertuebussissa ihmiset tartuttavat ennen pitkää aina toisensa. Faneja nähdessään Dorosta tuntuu kuitenkin heti terveeltä ja hänen äänensäkin palautuu.

”Fanit ovat kaikki mitä tarvitsen”, laulaja sanoo. ”Jälkeenpäin onkin sitten eri ääni kellossa – kun adrenaliini haihtuu, olen taas sairas ja tunnen kuolevani,” hän jatkaa nauraen.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan alta:

Haastattelu: Jussi Krannila, Ville Krannila, Kirsi Lätti & Miika Manninen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here