Deadforger – Forgotten EP (2016)

[three_fourth]Kuusihenkinen groovaava heavy rock-bändi Deadforger on julkaissut uransa toisen EP:n kolme vuotta sitten ilmestyneen debyytin jatkoksi. Hämeenlinnalaisen kokoonpanon miehistöstä löytyy Pain Confessor- sekä Corruption Inc.-yhtyeiden soittajia ja uudet viisi kappaletta on hiottu kuntoon osittain ahkeran keikkailun ja livetestauksen myötä.

Deadforgerin soundi on varsin persoonallinen. Siellä täällä kuulee häivähdyksiä Metallican 1990-luvun rockimmasta tuotannosta ja saman vuosikymmenen Alice In Chains nostaa myös päätään. Soundissa on myös vahvasti suomalainen melankolinen ote Amorphis-kaikujen saattelemana. Näiden päällä yhtye operoi omalla tyylillään, jossa keskiöön nousee laulaja Ami Koivistoisen vahva ja monipuolinen tulkinta. Miehen äänessä on samanaikaisesti karheutta, kotimaista herkkyyttä sekä aggressiivisuutta, jotka välittävät biisien sanoman tehokkaasti.

EP:n avaava ”1000 Days In Black” ja lyriikkavideonakin etukäteen todistettu päätösraita “Dead In Time” ovat materiaalin parhaimmistoa ja iskevät välittömästi kuulohermoon. Muiden kappaleiden niitit ja kertosäkeiden koukut eivät aukea yhtä välittömästi vaan kuuntelukertoja vaaditaan useampi musiikin lämpimien kerrosten läpi kahlaamiseen. Loppujen lopuksi matka palkitaan ja kokonaisuus nousee vahvalle tasolle. Musiikillisesti bändi kulkee varmaa reittiä ja keikkailun myötä vahvistunut ammattitaito kuuluu. Kahden kitaran ja koskettimien muodostama äänivalli on korvia miellyttävä ja samanaikaisesti voimakas.

”Forgotten” on hyvä julkaisu asiansa osaavalta yhtyeeltä. Mikään ei estä Deadforgeria tulevaisuudessa murtautumasta tämän genren kärkikastiin, yhtye pääsee varmasti vielä paremmin oikeuksiinsa täyspitkällä albumilla, jossa kappaleiden monipuolisia virtauksia ja niitä kaivattuja hittejä saadaan tehokkaasti hyödynnettyä. Tämän pohjalta seuraavalle julkaisulle kasaantuu joka tapauksessa jo mukavasti odotuksia.

4/5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

Forgotten_cover

1.1000 Days In Black
2.Like A Hero
3.Forgotten
4.Broken Man With A Broken Soul
5.Dead In Time[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here