Damnatör – Key Of Hades EP (2014)

[three_fourth]Kakkosdemonsa ”Key Of Hades” julkaissut helsinkiläinen Damnatör vakuuttaa kuuntelijan heti ensitahdeista lähtien. Ensimmäisestä demosta ”Unchain The Plague” on parannettu jokaisella osa-alueilla ja primitiivisen black metallin sekä alkukantaisen Venomin thrash-riffien yhdistelmästä on edetty sille omimmalle osa-alueelle, jossa kuuluvat esikuvat sopivalla volyymilla. Musiikissa on uutta monipuolisuutta aggressiosta ja kaiken allensa hautaavasta energiasta yhtään tinkimättä.

Damnatör ammentaa voimansa mustan thrashin alkulähteiltä. Vaikuttajina mainitaan mm. Legion Of The Damned, Toxic Holocaust sekä Nifelheim. Legion Of The Damned kuuluukin enimmäkseen solisti Riku Mäkisen viiltävässä tulkinnassa kun taas itse musiikista on poimittavissa selvästi Nifelheimin mustan metallin sävyjä. Onpa kitaroista poimittavissa jopa vanhan 1980-luvun puolivälin heavy metal esimerkiksi Running Wildin ja Ragen varhaisten levytysten tyyliin, mikä siis tässä tapauksessa on vain ja ainoastaan hyvä asia.

Neljän kappaleen demolla on kaksi uutta ja kaksi vanhempaa biisiä, mutta kokonaisuus toimii mainiosti. Avauskappale ”Ceremonial Stab Wounds” aloittaa hitaasti aivan kuin Alice Cooperin ”Gail”-klassikkoa lainaillen, kunnes tempoa kasvatetaan asteittain ja lopulta kuin manalasta nouseva piiska isketään kehiin todella vakuuttavan nopea riffi. Biisin kitaravallit lyövät kehiin sellaista murhaa, että kuuntelijalta tipahtaa leuka lattiaan. Seuraavat kaksi biisiä ovat lyhempiä nopeita rutistuksia ja viimeisenä kuultava nimibiisi puolestaan jyrää taas hitaammalla raskaammalla alulla ja tätä seuraavilla terävillä temponvaihdoksilla.

Loppujen lopuksi Damnatör tekee voitokasta tulosta bändin musiikillisella lahjakkuudella, jossa yhdistyy sovitusten ehdoton periksi antamattomuus. Myös soundit ovat kunnossa kaikkien soitinten ollessa hyvin pinnassa eikä esimerkiksi Nifelheimin debyyttilevyn rasittavaan pörinään sorruta. Demotason yhtyeeksi kyseessä on harvinaisen loistava ja lupaava tulokas, joten pidetään silmät ja korvat tiukasti kiinni Damnatörissa.

4½/ 5

Ville Krannila

[/three_fourth]

[one_fourth_last]

Key kansi
1.Ceremonial Stab
Wounds                                                                                                                                              2.Invoking The Flesh
3.The Nocturnal Spawn                                                                                                             
4.Key Of Hades
[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here