Cryogenocide – Torn Apart By Two Gravities EP (2017)

Mielikuvien iskostuessa päähän voi niitä toisinaan olla vaikea karistaa. Näin kävi allekirjoittaneelle turkulaisen Cryogenociden kohdalla. Kansikuva sekä biisien nimet toivat nimittäin vahvasti mieleen Originin sekä jossain määrin myös Mechinan, mutta musiikin kajahtaessa kaiuttimista ilmoille oli selvää, että nyt liikutaan eri vesillä.

Muutaman kuuntelukerran jälkeen nuo edellä mainitut mielikuvat onneksi hävisivät heti. Ja vaikka turkulaisten musiikkia ei voikaan verrata esimerkiksi juuri Originiin, niin pienimuotoista teknisyyttä on havaittavissa perinteisemmän death metallin esittäessä kuitenkin pääosaa. Mistään otelauta-akrobatiasta ei voi kuitenkaan tässä tapauksessa puhua.

Ja koska Cryogenociden kaltaisia bändejä mahtuu nykyään kolmetoista tusinaan pitäisi biisimateriaalin erottua joukosta jollain tavalla. Valitettavasti näin ei ole kyseisellä tuotoksella vaan kappaleet ovat melko mitäänsanomattomia ja unohtuvat lähes saman tien levyn loppuessa.

Positiivisella puolella Iiro Kososen örinät sekä levyn soundit ansaitsevat kiitosta. Myös Macabren mieleen tuovat bassoraidat saavat täältä suunnasta kehuja.

Vaikka ”Torn Apart By Two Gravities” on melko keskinkertainen levytys niin EP-muodossa tätä jaksaa kerran, jos toisenkin pyörittää. Täyspitkälle bändin on kuitenkin pakko keksiä selvästi enemmän koukkuja, jotka imaisevat kuulijan mukaan kuin musta aukko lähelle tulevia taivaankappaleita.

2/5

Marko Klingberg

  1. Gravital Gut
  2. Nebular Vomit
  3. Sickening Solar Mutations

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here