Crimfall @Henry´s Pub, Kuopio 21.10.2017

Helsinkiläinen Crimfall piipahti kylässä Kuopion Henry´s Pubissa lauantai-iltana ja yhtye sai houkuteltua paikalle varsin mukavan määrän yleisöä.

Elokuun lopulla julkaistu mainio albumi ”Amain”, oli odotettavasti settilistalla hyvin edustettuna, levyn 10 biisistä kuultiin livenä peräti kahdeksan ja yhteensä settiin kuului intron lisäksi 13 kappaletta.

Intron jälkeen iltamat potkaistiin odotetusti käyntiin tuoreen levyn hienolla avausbiisillä, ”Last Of Stands”, ja heti kättelyssä oli selvää, että villi keikkahan tästä oli tulossa. Bändi oli kerrassaan loistavassa iskussa ja välillä tuntui, että Henkkapubin lava on liian pieni aktiivista lavaliikehdintää harrastavan ryhmän käsittelyssä.

Bändi esiintyi todella energisesti saaden hienosti yleisön mukaansa ja onhan näiden tyyppien lavakarisma jotain aivan mieletöntä! Molemmat laulajat vetivät nappiin, keskivertoa isomman uroskarhun kokoinen (ja osittain myös näköinen) Mikko Häkkinen omaa yhden maamme vakuuttavimmista örinöistä ja Helena Haaparannan tulkinta oli myös hienoa. Muukin bändi vakuutti lavahabituksellaan sekä tarkalla soitollaan, yhtye näytti nauttivan suuresti lavalla olostaan ja vaikea tuollaisesta esiintymisestä olisi olla pitämättä.

Kappaleita oli ilahduttavasti otettu mukaan kaikilta levyiltä ja miksipä ei olisi, sillä laadukasta materiaalia bändi on kaikilla kolmella albumillaan julkaissut. Uuden levyn biisit toimivat livetilanteessa erinomaisesti ja vaikka orkestraatiot nauhalta tulivatkin, ei tämä hidastanut tai rajoittanut tahtia mitenkään.

Setin ehdottomia huippuhetkiä olivat etenkin ”Amainin” massiivinen ”Ten Winters Apart”-spektaakkeli, debyyttilevy ”As The Path Unfoldsilta” kuultu ”Wildfire Season” ja ”The Writ Of The Sword”-albumilta napattu ”Storm Before The Calm”.

Allekirjoittaneelle tämä oli ensimmäinen Crimfall-keikka, mutta ei todellakaan viimeinen. Sen verran kova livepumppu tässä on kyseessä, että mieluusti näitä lähtee uudemman kerran katsomaan.

Settilista: Intro/Last of Stands/From Upon Their Graves/Mother of Unbelievers/Storm Before the Calm/Far From Any Fate/Song of Mourn/Sunder of the Seventh Seal/Dawn Without a Sun/Wildfire Season/Sun Orphaned/Ascension Pyre/Wayward Verities/Until Falls the Rain

Teksti : Miika Manninen
Kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here