Celesti Alliance – Time To Rise EP (2017)

Pääkaupungista saapuva ja perinteistä heavy metallia rusikoiva Celesti Alliance on katoavan lähteen äärellä toisella EP:llään ”Time To Rise”. Tosin vanhankantainen metalli on näyttänyt viime aikoina jonkinlaisia virkoamisen merkkejä lähes sukupuuttoon kuolemisen uhattua kotimaista kenttää. Helpon tilanteen edessä bändi silti ole, vaan ostava yleisö pitäisi vakuuttaa jollain riittävän omaperäisellä, kun saman aikaisesti genren kaikki tehokeinot ovat jo loppuun kulutettuja satojen yrittäjien toimesta vuosikymmeniä sitten.

Yhtyeen vaikutteet lepäävät vahvasti saksalaisen ja brittiläisen heavyn kentällä. Mukaan on tuotu vahvemmin kahden kitaran yhteispeliä harmonioiden sekä melodioiden taitavan hyödyntämisen kautta. Tämä muodostaa hyvän pohjan sovituksille. Saksalaisuus kuuluu erityisesti genren vahvimpiin suorittajiin kuuluvan Gamma Rayn tyylin seuraamisessa ja tämä osasto toimiikin selvästi paremmin kuin brittiläisempi puoli.

Laulaja Valtteri Heiskanen kuulostaa myös paikoitellen aivan kuin Kai Hansenin ja Ralf Scheepersin yhdistelmältä, vaikka alarekisterissä pientä epävarmuutta havaittavissa onkin. Kappalemateriaali jää kokonaisuutena tasapaksun puolelle, ja tuotanto samoin kaipaisi hiukan kiristystä kuulostaen liian ohuelta suhteessa sankarilliseen musiikkiin.

Vahvasti Gamma Ray-henkinen päätöskappale ”Time To Rise” erottuu joukosta edukseen, ja muutenkin bändillä on perustasolla hyvä ote toimintaan. Sävellyksiä ja tuotantoa petraamalla Celesti Alliancella on tulevaa täyspitkää silmällä pitäen jo hyvät mahdollisuudet nousta kehityksessä seuraavalle portaalle.

3/5

Ville Krannila

1.One With The Wildlife
2.The Truth
3.Tomorrow’s Embers
4.Zero Gravity
5.Time To Rise

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here