Ceaseless Torment – Forces Of Evil (2017)

Helsinkiläinen Ceaseless Torment julkaisi toisen täyspitkänsä ”Forces Of Evil” elokuussa ja on 10-vuotisen uransa aikana vakiinnuttanut asemansa kotimaisen thrashin eturintamassa. Yhtyeen kehityskaari kuuluu sovituksissa sekä ammattitaidossa selkeästi ja mikäli tyylisuunnassa huipulle mielii, tällä bändillä on siihen hyvät mahdollisuudet.

Ceaseless Tormentin thrash metal on yhdistelmä amerikkalaisten ja saksalaisten vaikuttajien soundia, riffit soivat perinteisesti ja kitarasooloissa on vihaa sekä vimmaa. ”Let The Torture Begin”, ”Tormentor” ja ”Fields Covered In Blood” kertovat jo nimillään mistä on kyse. Bändi latoo tiskiin 32 minuuttia tiukkaa niskankuritusta ja kunnioittaa ulosannillaan alan legendoja.

Soundit ovat pölyiset ja demomaiset kuten old school thrashissa usein tapana on. Itse preferoin kylmän brutaalia ja selkeää Kreator-soundimaailmaa, mutta omassa lajissaan ”Forces Of Evil” kuulostaa aidolta. Päätöskappale ”Tormentor” lainaa Kreatorilta muutakin kuin biisin nimen, muuten kapean genren maastossa on hyvin löydetty oma polku.

Levyn alku on vahvaa suorittamista ja erityisesti avauskolmikko on erinomaista thrashia. Tämän jälkeen meno tasaantuu ja viimeisistä kappaleista ei enää irtoa aivan saman kaltaista hekumaa. Laulaja Sebastianin ulosanti alkaa myös levyn puolivälin jälkeen puuduttaa, samaa muottia noudattavat laululinjat olisivat kaivanneet hiukan vaihtelua ja erilaista näkökulmaa.

Miksauksessa vokaalit ovat hienosti pinnassa, mutta hyviä riffejä suoltavat kitarat aivan liian alhaalla ja tätä myöten tehot jäävät monessa kohtaa puolitiehen. Vahva alkupuolen kappalemateriaali ja yhtyeen hyvä yhteensoitto kantavat pitkälle, mutta se viimeinen niitti jää valitettavasti Ceaseless Tormentilta iskemättä.

7+/10

Ville Krannila

1. Post Homicidal Depression
2. Fields Covered In Blood
3. Scars Of Desolation
4. Last Step Over The Line
5. Forces Of Evil
6. Let The Torture Begin
7. Forsaken As Well
8. Tormentor

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here