Bleeding Gods – Dodekathlon (2018)

Hollantilainen thrash/death-ryhmä Bleeding Gods tekee paluun kakkoslevyllään. Vuonna 2012 perustettu utrechtilainen yhtye jätti itsestään positiivisen kuvan vuonna 2015 julkaistulla ”Shepherd of Souls”-debyytillään. Varsin pätevää meuhkaamista sisältäneen albumin ansiosta ”Dodekathloniin” kohdistuu jonkinmoisia odotuksia.

Levy lähtee käyntiin ”Bloodguilt”-nimisellä jyräyksellä ja alusta asti kupletin juoni on selvillä. Samaan tahtiin tykitetään kuin debyytillä eikä armoa juuri anneta. Bändin tarjoilema paahto saa kuulijan niskaan liikettä tehokkaasti ja Mark Huismanin vokalisointi on myös erittäin nautinnollista kuultavaa. Sävellyksissä on debyytin tavoin hyödynnetty koskettimia tuomaan tunnelmaa taustalle ja tämä lisäys luo syvyyttä jo ennestään hyviin sävellyksiin.

Albumilta löytyy useita päteviä sovituksia, joilla raastaa kuuloelimiään mielellään useampaan otteeseen. Avausbiisin lisäksi etenkin ”From Feast To Beast”, ”Multiple Decapitation” sekä levyn loppuun säästetty kaksikko ”Hera’s Orchard”/”Hound Of Hell” tarjoavat mieleenpainuvia hetkiä kovan riffitulituksen, mainioiden soolojen ja jo mainittujen laulusuoritusten sekä kosketinkuvioiden ansiosta.

”Dodekathlon” sisältää 12 biisiä ja jää väkisinkin miettimään, olisiko pieni supistus ollut paikallaan? Mikään kappale ei varsinaisesti ole heikko, mutta levyn keskivaiheilla iskee lyhyt puutuminen. Kokonaisuus olisi ehdottomasti ollut pykälän verran dynaamisempi 1-2 raitaa vähentämällä.

”Shepherd of Souls” oli vahva debyytti, mutta ”Dodekathlon” onnistuu vieläkin paremmin. Biiseihin on saatu lisää syvyyttä ja materiaali on hieman tasaisempaa nostaen uutukaisen kokonaisuutena paremmaksi kuin edeltäjänsä. ”Dodekathlon” on hyvä näyttö hollantilaisten tämän hetkisestä kunnosta ja kyvystä tehdä laadukasta kuolometallia.

8/10

Miika Manninen

1.Bloodguilt
2.Multiple Decapitation
3.Beloved By Artemis
4.From Feast To Beast
5.Inhuman Humiliation
6.Birds Of Hate
7.Saviour Of Crete
8.Tyrannical Blood
9.Seeds Of Distrust
10.Tripled Anger
11.Hera’s Orchard
12.Hound Of Hell

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here