Beating Dead Meat – With Full Force (2016)

[three_fourth]Joensuulainen oman kuvauksen mukaan extreme/groove metal-yhtye Beating Dead Meat julkaisi viime joulukuussa bändin toisen albumin, joka kantaa nimeä ”With Full Force”. Juurikaan groove-metallia ei albumin musiikista tosin ole arvioijan korviin löydettävissä vaan tyylilajina on selkeästi suoraviivaisempi turpaanveto.

Instrumentaalinen avaus ”2016” on hyvä alkusoitto albumille. Se kertoo hieman, mitä on tulossa jatkossa, mutta ei paljasta vielä liikaa kokonaisuudesta. Perään kajahtava ”Straight To Hell” on raskas ja melko hidastahtinen sovitus, jossa vokalisti iikka Jääskeläisen örinälaulu on omimmillaan. Lyriikkavideonakin julkaistu ”No Compromise” lähtee liikkeelle huomattavasti vauhdikkaammin ja tempo on kohdillaan. Sanoituksissa huomio kiinnittyy persoonallisen voimakkaisiin kannanottoihin, kuten:

You elitists, you wanna list this?
Go ahead and take a swim in my piss

Nopeatahtinen on myös ”The Few And The Proud” ja nämä hiukan nopeammat vedot ovat albumin vahvimpia hetkiä, kun taas asteikon toisessa päässä on nimibiisi, joka ei jostain syystä irtoa lentoon niin kuin pitäisi. Komeimmat kitarariffit kuullaan puolestaan ”The Powers That Be”-kappaleessa ja albumin päättää mukiinmenevä Pantera-medley ”The Great Northern Djentkill”.

Kun kuulin bändin nimen ensi kerran, en oikein osannut suhtautua Beating Dead Meatiin vakavasti. ”With Full Forcen” kuunneltuani voin kuitenkin sanoa, että kyseessä on todella vahvasti omaa sanomaansa viljelevä metalliyhtye, joka todellakin kannattaa ottaa vakavasti. Vaikka itse en välttämättä kuulu bändin varsinaiseen kohderyhmään, pystyn arvostamaan albumia sen sisällön ja laadun osalta. Sanoitukset ovat hienot ja kuten Beating Dead Meat itse asian ilmaisee, ”modernia ilosanomaa välittäessä ei selkäsaunalta säästy kukaan”.

8/10

Marko Leppinen

[/three_fourth] [one_fourth_last]

1. 2016
2. Straight to Hell
3. No Compromise
4. Dream for the Weak
5. The Few and the Proud
6. Posers
7. The Powers That Be
8. A Failure by Default
9. With Full Force
10. The Great Northern Djentkill (Pantera Tribute)[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here