Arkadia – Aspirations & Reality (2016)

[three_fourth]
Käsissäni on Alavudella perustetun, nykyisin Helsingissä vaikuttavan Arkadian toukokuussa julkaistu toinen kokopitkä nimeltä ”Aspirations & Reality”. Rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että bändi on itselleni uusi tuttavuus. Nimen olen aikoinaan jossain yhteyksissä kuullut mutta siihen se jääkin. Mistään ensikertalaisista ei kuitenkaan ole kyse, musiikkia on tällä nimellä tehty jo vuodesta 2003.

Levyn avaava nimibiisi ei valitettavasti lupaa hyvää. Kappale on melko mitäänsanomaton jonka vuoksi se olisi sopinut paremmin levyn keskivaiheille. Pelko siitä, että koko levy jatkaa samalla linjalla hiipi mieleen. Onneksi tuo tunne häviää jo seuraavaksi kuultavan ”The Luring Madnessin” alussa. Nyt lyödään isompaa vaihdetta silmään eikä meno hyydy ennen loppua. Albumille on saatu mahdutettua kaikkea nopeasta kaahailusta aina rauhallisempaan tunnelmointiin kuitenkaan kadottamatta musiikillista punaista lankaa. Rytmikitarat murisevat mukavasti ja kaiken kruunaa harkitusti viljellyt puhtaat laulut sekä koskettimet.

Bändin esittämä melodinen metalli,  death-vaikutteineen tuo etäisesti mieleen varhaisen Sentencedin sekä Amorphiksen, ajoittain jopa latvialaisen Neglected Fieldsin. Mistään kopiosta ei kuitenkaan ole kyse, Arkadialla on oma tyylinsä ja soundinsa.

Allekirjoittaneelle tämä tyylilaji ei ole sitä ominta mutta ei tästä juurikaan pahaa sanottavaa keksi. Tylsän alun jälkeen esiin nousee erittäin hyvä ja monipuolinen kokonaisuus. Tutustumisen arvoinen teos.

8/10

Marko Klingberg


[/three_fourth]
[one_fourth_last]
arkadia 2016
1. Aspirations & Reality
2. The Luring Madness
3. Small Town Syndrome
4. Foundation
5. Thorns
6. Kaatiala
7. Spitting Image
8. Forgiving Is Weakness
9. To Those It May Concern
[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here