Anthrax – Kings Among Scotland DVD (2018)

Big 4:n sakara New Yorkista, eli Anthrax juhli viime vuonna klassikkolevynsä Among the Living 30-vuotisjuhlaa soittamalla kyseisen albuminsa kokonaan läpi keikoilla. Tälle DVD:lle on tallentunut bändin tiukka veto Glasgowsta.

Keikka on jaettu periaatteessa kahteen settiin, joista ensimmäinen on kahdeksan biisin katselmus orkesterin uraan vuosien varrelta ja jälkimmäinen on Among the living soitettuna alusta loppuun, tosin biisijärjestys eroaa jonkin verran siitä, mihin levyllä on totuttu. Bändi on lavalla tiukassa iskussa ja erityisesti basisti Frank Bellon riehumista on todella vaikea katsoa ilman, että naama ei vääntyisi virneeseen. Omiksi suosikikseni keikalta nousevat vanha kunnon Madhouse, jyräklassikko Caught in a Mosh, sekä bändi viimeisen studiolevyn For all kingsin ässäraita Breathing Lightning. Mitään uutta vetaraanibändi ei keikallaan periaatteessa tarjoa, ainoastaan rehellistä meininkiä, jonka tahdissa kumoaa huoleti kaljan tai kymmenen.

DVD:nä julkaisu edustaa vankkaa keskitasoa: soundit ovat kohdillaan ja leikkaus on tiukkaa, mutta onneksi pahin pikaleikkaus-vaihde on jätetty testaamatta. En usko, että Anthrax tällä DVD:llä pahemmin hankkii uusia faneja, sillä meininki on selkeästi ”saarnaamista käännytetyille”. Bonuksena DVD:llä on mukana kaksi dokumenttia, joista toinen kuvaa bändin matkan Lontoosta Glasgowgin ja toinen kertoo bändin vapaapäivästa. Ei siis mitään mullistavaa, mutta molemmat kestävät hyvin ainakin yhden vilkaisun. Kokonaisuutena DVD:tä voi huoleti kutsua hankinnan arvoiseksi. Suosittelen nauttimaan julkaisun klassikkometallia arvostavassa seurassa, runsaiden virvokkeiden kera.

Hatunnosto komeasta Kiss-henkisestä kannesta.

7/10

Ilkka Järvenpää

  1. Intro
  2. A.I.R.
  3. Madhouse
  4. Evil Twin
  5. Medusa
  6. Blood Eagle Wings
  7. Fight ‘Em ‘Til You Can’t
  8. Be All, End All
  9. Breathing Lightning
  10. Among the Living
  11. Caught in a Mosh
  12. One World
  13. I Am The Law
  14. A Skeleton In The Closet
  15. N.F.L.
  16. A.D.I. / Horror Of It All
  17. Indians
  18. Imitation of Life
  19. Antisocial

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here