A.R.G. – Hellcome Misery / Worthless – Chaotic Nausea Split (2017)

Kuusamolainen porometalliveteraani A.R.G. ja uudempaa sukupolvea edustava tamperelainen kuolometalliyhtye Worthless ovat yhdistäneet voimansa uudella split-julkaisulla. Kaksikko ei ole kuitenkaan aivan niin eri puusta veistetty kuin ensiksi saattaisi olettaa ja neljän kappaleen setit soljuvat toistensa jatkeeksi yllättävän sävyisästi.

A.R.G. osaa aggressiivisen thrashinsa edelleen vakuuttavasti ja vuosien kokemus kuuluu tukanpyörityksen tiukalla rytmityksellä. Yhtye iskee avauskappaleella ”Bonegrinder” yllättävän rivakasti kuuntelijaa suoraan nyrkillä kasvoihin. Tenho Kareenin jälleen kerran vakuuttavat vokaalit on haudattu turhan alas soramonttuun, mutta kitarat latovat riffitulitusta raskaasti ja yhtye soittaa loistavasti yhteen tehden kunniaa perinteiselle sekä saman aikaisesti repivän voimakkaalle thrash metallille.

Lopuksi yhtye versioi Zero Ninen 1980-luvun kappaleen ”Rollin’ Through The Night”, ja lopputulos kuulostaa yhtä aikaa Kepa Salmirinteen jengiltä ja A.R.G.:lta, mitä voi pitää hyvänä saavutuksena. Uudet biisit saavat silti tässä kohden päähuomion ja virtaa tuntuu vanhassa pumpussa vielä mukavasti riittävän.

Splitin kääntöpuolelta löytyy tamperelaisen death metal-yhtye Worthlessin uusin tuotos. Arvostan yhtyeen korkealle ja vuoden 2015 albumi ”Grim Catharsis” on edelleen vahva näyte kotimaisissa oloissa varsin poikkeuksellisesta näkemyksestä genreen. Celtic Frostin soundia on bändin toimesta jalostettu raskaampaan ja itselleni selvästi toimivampaan suuntaan.

Splitillä Worthless pitää perusotteensa vakaana, mutta kurssia on korjattu jonkin verran kohti thrash metallin vallia mahdollisesti esikuvaansa mukaillen. Vahvat Celtic Frost-vaikutteet kuuluvat toki edelleen, mutta nyt tempoa on nostettu ja sovitukset ovat suoraviivaisempia. Samalla jokin terä tuntuu tamperelaisilta kadonneen jonnekin. Biisit sulautuvat toisiinsa niin hyvin, ettei niiden vaihtumista huomaa.

Tom G. Warriorin tuotantoa fanittavat löytävät soundista kiinnittymispisteet, mutta itse olisin kaivannut kitaroihin selvästi enemmän särmää ja raskautta. ”Chaotic Nausea” ei tarjoa huonoa materiaalia, mutta edellisen todella silmien väliin rusikoivan biisinelikon tasosta jäädään väistämättä. Näillä näytöillä Kuusamo vie tämän tennispelin Tampereelta selvällä ottelupallolla 6-2.

A.R.G 3½/5
Worthless 2/5

Ville Krannila

A.R.G.
1.Bonegrinder
2.Hellcome Misery
3.Submit To None
4.Rolling Through The Night

Worthless
5.Loins Of Babylon
6.Chaotic Nausea
7.Requiem Of Justice
8.Tides Of Oblivion

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here